مسیرساز

برای بازار کار ۱۰ سال آینده چه فکری کرده ایم؟

برای بازار کار ۱۰ سال آینده چه فکری کرده ایم؟

یک فعال حوزه کار بر لزوم آینده پژوهی در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری های در ارتباط با بازار کار و افزایش جمعیت تصریح کرد و اظهار داشت: باید برای چهار سال پس از فارغ التحصیلی دانشجویان برنامه ریزی داشته باشیم تا افراد بعد از فراغت از تحصیل بتوانند بازار کار متناسب با رشته تحصیلی خود پیدا کنند.



محمدرضا تاجیک، آینده پژوهی برای متناسب سازی رشته های دانشگاهی را مورد تاکید قرار داد و به ایسنا، اظهار داشت: آینده پژوهی از موضوعات بسیار مهمی است که باید در سیاستگذاری ها، تصمیم گیری ها و تدوین برنامه های کشور در نظر گرفته شود. طبعا در بحث آمایش سرزمینی رشته ها و متناسب سازی رشته های دانشگاهی باید پتانسیل استان های کشور را به دقت بررسی و نیازسنجی نماییم ولی نه نیازهای امروزمان را بلکه نیازهای پنج سال یا یک دهه آینده کشور را مورد شناسایی قرار بدهیم.
وی افزود: بعد از آنکه نیازسنجی صورت گرفت باید جمعیت تحصیل کرده را به آن سمت، سوق بدهیم و برای چهار سال فارغ التحصیلی دانشجویان برنامه ریزی داشته باشیم تا افراد پس از فراغت از تحصیل بتوانند بازار کار متناسب با رشته تحصیلی خود پیدا کنند.
این کارشناس حوزه کار تصریح کرد: در بحث ورودی و خروجی دانشگاه ها همچنان با این مشکل مواجه هستیم؛ یک دفعه تعداد بسیاری دانشجو در رشته هایی که بازار کار ندارند، جذب می نماییم ولی پس از فارغ التحصیلی بیکاری را تجربه می کنند.
به اعتقاد تاجیک، در بحث متناسب سازی رشته های دانشگاهی باید آینده پژوهی را سرلوحه کار قرار بدهیم و از افراد صاحب نظر و متخصص در این عرصه استفاده نماییم.
وی تصریح کرد: یکی از نقاط ضعف نظام آموزشی این است که در یک دوره دانشگاهها مثل قارچ رشد کردند و به جایی رسیدند که با حجم انبوه دانشجویان مواجه شدیم؛ بنابراین سیاست تجمیع دانشگاهها در پیش گرفته شد اما باردیگر این اتفاق درحال رخ دادن است و باوجود این که بازار کار به لحاظ تقاضا مناسب نمی باشد، سیاست جذب فارغ التحصیلان شکل گرفته است.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران به سیر صعودی و نزولی جمعیت ایران در دهه های اخیر اشاره نمود و اظهار داشت: آینده پژوهی گذشته، حال و آینده را در نظر می گیرد ولی متاسفانه ما از دوران پیش از انقلاب تابحال بر بستر آینده پژوهی حرکت نکرده ایم، پیش از انقلاب جمعیت کشور زیاد نبود و به تدریج مسایل بهداشتی را ترویج دادند تا جمعیت را بالا برند. پس از انقلاب با پدیده دهه شصتی ها روبه رو شدیم و یک دفعه تقاضای کار افزوده شد و بازار کار را به هم ریخت؛ حالا هم به سالهای قبل بازگشته ایم و خانواده ها عموما یا فاقد فرزند یا تک فرزند هستند و نمودار جمعیت ایران مجدداً نزولی شده است.
به قول تاجیک، نبود سیاست واحد و مشخص در بحث فرزندآوری و عدم اعمال سیاستهای حمایتی وتشویقی ناشی از عدم آینده پژوهی سبب شده تا نمودار جمعیتی کشور به جای افزایش، روند نزولی را بپیماید.
این کارشناس حوزه کار در انتها اظهار داشت: مبحث آینده پژوهی مدتی است که در چارچوب مشاوره و به شکل کارگروهی به جریان افتاده و در شناسایی خلأهای موجود در بازار کار و ظرفیت های هر منطقه و استان موثر بوده است، بدین منظور باید از حالا برای یک دهه آینده بازار کار، اقتصاد و جامعه برنامه داشته باشیم و برای تدوین برنامه های پنج ساله یا ۱۰ ساله خود از پتانسیلهای آینده پژوهی استفاده نماییم.



1400/11/02
23:59:03
5.0 / 5
637
تگهای خبر: بازار , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی