مسیرساز
سرپرست وزارت جهادكشاورزی:

یك سوم آب كشاورزی را همدان و اردبیل مصرف می كنند

یك سوم آب كشاورزی را همدان و اردبیل مصرف می كنند

مسیرساز: ایسنا/همدان سرپرست وزارت جهادكشاورزی از پیش بینی سالیانه 4000 هكتار راه اندازی و توسعه گلخانه در سطح كشور آگاهی داد.


عباس كشاورز جمعه ۲۰ دی در حاشیه كلنگ زنی سه طرح صنعتی و كشاورزی اسدآباد در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینكه گلخانه ها از نقش موثری در صرفه جویی آب، ایجاد اشتغال و تولید برای صادرات برخوردار است، اشاره كرد: به سبب اشتغالزایی، تولید، صادرات و صرفه جویی در آب برای سال های آینده سالیانه حدود ۴۰۰۰ هكتار راه اندازی و توسعه گلخانه در سطح كشور پیش بینی شده است.

وی از وجود بیشتر از ۱۷ هزار و ۴۰۰ هكتار گلخانه در سطح كشور آگاهی داد و اظهار نمود: طی دولت تدبیر و امید بیشتر از ۹۳۰۰ هكتار گلخانه جدید در سطح كشور راه اندازی شده است.

كشاورز میزان تولیدات گلخانه ای سبزی و صیفی سطح كشور را دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن برشمرد و اشاره كرد: هم اكنون ۷۰ درصد از محصول خیار كشور بوسیله گلخانه ها تولید می شود و گوجه فرنگی و گیاهان دارویی عموما از دیگر محصولات تولیدی گلخانه ها هستند.
وی در ادامه در بحث سیب زمینی بعنوان یكی از كشت های پر آب بر بیان كرد: در بحث كشت این محصول باتوجه به كشت سیب زمینی در شمال و جنوب كشور به كشاورزان سفارش داریم فصل تولید این محصول را كمی جابه جا كنند و هم اكنون این كار را آغاز نموده ایم و باید شدت بیشتری به خود بگیرد.
كشاورز با اشاره به اینكه یك سوم آب مصرفی كشاورزی را همدان و یا اردبیل مصرف می كنند، اشاره كرد: سیاست ما بر این است كه در تولید كشت های پاییزه سم كشت های پاییزه را به خاطر صرفه جویی در آب كاهش دهیم تا درسایر تولیدات فصول كه آب كمتر می خواهند بتوانیم آنرا افزایش دهیم.

وی اشاره كرد: در ارتباط با مناطق كشت های پاییزه نیز سه تا چهار تكنولوژی را در دست داریم كه به كشاورزان سفارش می نماییم برای كشاورزی از آبیاری میكرو استفاده كنند و در صورتیكه آبیاری میكرو به آب های زیر زمینی تبدیل گردد در حدود ۳۰ درصد كاهش مصرف آب خواهیم داشت.

كشاورز با اشاره به تكنولوژی دوم نیز اظهار داشت: در این رابطه با یكی از كشورها مذاكراتی نیز انجام داده ایم كه در این راستا كشت نشایی سیب زمینی را از سال آینده به منطقه بیاوریم.
كشاورزان همدانی در ظرفیت تولیدی و مهارت سرآمد هستند

سرپرست وزارت جهاد كشاورزی در ادامه در مراسمی كه در شهرك صنعتی اسدآباد بمنظور حضور وی برگزار شده بود در جمع مسئولان و شورای اداری اسدآباد و برخی كشاورزان و شهروندان اسدآبادی اظهار نمود: هم اكنون در سطح كشور بیشتر از دو یا سه مشكل نداریم كه باید به كمك هم این مشكلات را حل نماییم.

كشاورز با اشاره به اینكه مشكل اقتصادی همچون مشكلات موجود بوده و بیشتر مشكلات اقتصادی و اجتماعی با تولید و با تعامل دولت، مردم و بخش خصوصی مرتفع می شود، اضافه كرد: مشكل اشتغال دومین مشكل كشور است كه ایجاد شغل بوسیله دولت عملی نیست و دولت باید خودرا كوچك و چابك تر كرده و مقررات خودرا تكان داده تا بخش خصوصی راحت تر و كارا تر حركت نماید.

وی در ادامه با اشاره به اینكه همدان مشخصه های خاصی دارد، اظهار داشت: چند محصول در كشور تعیین كننده هستند، بازار سیب زمینی و عرضه سیب زمینی و سیر برند همدان، كشمش و گردو همچون محصولاتی است كه این استان حرف برای گفتن دارد.

كشاورز اشاره كرد: همدان در نقطه مرتفع قرار گرفته و از نظر جغرافیایی، كشاورزی و دامداری منطقه باید با كشاورزی عجین باشد كه همدان در این راستا سرآمد است.

وی با تاكید بر اینكه كشاورزان همدانی در ظرفیت تولیدی و مهارت سرآمد هستند، تصریح كرد: چالش آب عمده مشكلی است كه در این رابطه آب استان همدان نیز سطحی است و منابع آب همدان در اغلب دشت های آن مساعد نیست.
سرپرست وزارت جهادكشاورزی اظهار داشت: برنامه ای كه برای كشاورزی از سالها پیش شروع كردیم باید سرعت بیشتری بگیرد و این مشكل با افزایش تولید بیشتر قابل مرتغع شدن است.
وی با اشاره به اینكه یونجه استان همدان و شهرستان اسدآباد برند و پرقیمت بوده اما پرآب بر است، اضافه كرد: این مشكلات چاره دارد و اگر كشاورزی رابخواهیم توسعه دهیم و به جهت اینكه نگران توسعه كشت محصولات نباشیم یا باید سیستم آبیاری را عوض نماییم و یا در سفارش بعد دو نسخه جدید داریم كه فانتزی نبوده و قابل عمل است.
كشاورز با اشاره به اینكه ما امروز با امید، تولید، اقتصاد و با ایجاد اشتغال به كشاورزی باید نگاه نماییم، اظهار داشت: ما برای شما در كنار شما برای همه مشكلات چاره داریم كه یك راه راه اندازی گلخانه ها بوده و راهكارهای بسیاری برای رونق تولید وجود دارد و جای نگرانی نیست، فقط باید وارد این اقدامات شد.
وی با اشاره به اینكه با تكنیك كشت دیم كشاورزان می توانند غله، علوفه، دانه های روغنی و... كشت كنند و كشت داشته باشند و این اقدام ریسك را خیلی پایین می آورد، اظهار داشت: با نسخه های قدیمی مشكلات را نمی توان حل كرد، رویكرد ها باید جدید باشد و تولید و رشد ایجاد كند.
كشاورز اشاره كرد: در این فضا كه گرفتار جنگ اقتصادی بی رحمانه و غیر انسانی هستیم اما نگران نیستیم همه چیز كامل است و از حالا برای بهار تدارك دیده ایم و تنها نیازمندیم بیشتر با هم تعامل داشته و برخی روش های تك روی را كنار بگذاریم و به دنبال خرد جمعی باشیم و كمی همبستگی را حفظ نماییم.

سرپرست وزارت جهاد كشاورزی تصریح كرد: مشكل فنی، امنیت غذایی، تكنولوژی و مشكل تجارت وجود ندارد و در دوسال اخیر نه مرغ گران شده نه فلان كالا كمیاب شده و یا پول كم رسیده، كود و بذر فراوان است، مشكلات اصلا جدی نیست، باید كمك نماییم اتفاق های جدید بیفتد همچون تزریق سرمایه، تزریق انتقال تكنولوژی و ایجاد جو صمیمی تر و جامعه علمی كمك بیشتری باید به جامعه كشاورزی داشته باشد.

به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، با حضور سرپرست وزارت جهاد كشاورزی از سه طرح صنعتی و كشاورزی شامل یك طرح صنعتی كارخانه پودر قهوه و دو طرح شهرك گلخانه ای در اراضی منابع ملی بهراز و چهاردولی كلنگ زنی شد. شهرك گلخانه ای ۴۰ هكتاری تولید محصولات خارج از فصل و گل های شاخه بریده زینتی مربوط به سرمایه گذار بخش خصوصی نخستین طرحی بود كه در این آیین كلنگ زنی شد.
مسئول امور باغبانی اداره جهاد كشاورزی استان هم در آیین كلنگ زنی این طرح اظهار نمود: شهرك گلخانه ای ۴۰ هكتاری بهراز با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال و با حداقل ظرفیت اشتغالزایی ۴۰۰ نفر بوده كه برمبنای پیش بینی ها ظرف یكسال آینده با ظرفیت كامل افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.

حجت الله شهبازی با اشاره به اینكه برای نخستین بار در كشور در طرح فوق سیستم CCHP (پرورش هیدروپنیك شاسی ) اجرا خواهد شد، اضافه كرد: در پرورش هیپرونیك شاسی ضمن تولید برق، حرارت و سرما، باران و نزولات بارشی جمع آوری و از آن استفاده بهینه می شود.

وی اشاره كرد: ۱۲ هكتار از گلخانه در این طرح برای كشت های صیفی و سبزی جات و مابقی برای كشت گل های شاخه بریده و زینتی در نظر گرفته شده كه بر همین مبنا سالیانه ۶۰۰۰ تن تولید سبزی و صیفی و ۳۶ میلیون شاخه گل بریده در تولید اولیه طرح پیش بینی شده است.

شهبازی تصریح كرد: تا آخر سال زیرساخت و مطالعات طرح انجام شده و عملیات اجرایی طرح از شروع سالجاری شروع می شود و تا آخر سال آینده طرح فوق به بهره برداری می رسد.

در این طرح همزمان كلنگ زنی شهرك گلخانه ای ۱۰۰ هكتاری منطقه چهاردولی نیز با اعتبار ۷۵۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۱۲۰۰ نفر در شهرستان اسدآباد انجام شد.
پروژه بزرگترین و مجهزترین خط تولید و بسته بندی انواع پودر قهوه نیز سومین طرحی بود كه در شهرك صنعتی اسدآباد با حضور سرپرست وزارت جهاد كشاورزی كلنگ زنی شد.

فرماندار اسدآباد نیز در كلنك زنی طرح كارخانه پودر قهوه اظهاركرد: این كارخانه بزرگترین كارخانه خط تولید پودر قهوه در كشور خواهد بود كه در زمینی به مساحت ۲۲ هزار متر مربع كلنگ زنی می شود.

مجید درویشی با اشاره به اینكه ۱۱ هزار متر مربع از مساحت طرح به سوله و دستگاه های كارخانه اختصاص خواهد داشت، اشاره كرد: طرح فوق با سرمایه گذاریی افزون بر ۷۰۰ میلیارد ریال توسط سرمایه گذار بخش خصوصی و اشتغالزایی ۳۰۰ خانوار در دو شیفت كاری به صورت مستقیم و ۱۰۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال به همراه خواهد داشت.

وی مجری طرح را شركت نخل طوبی آریایی عنوان نمود و تصریح كرد: طرح فوق ظرف ۱۲ تا ۱۸ ماه افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.




منبع:

1398/10/20
16:34:57
5.0 / 5
4606
تگهای خبر: احداث , بازار , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی