مسیرساز
رئیس شورای شهر اهواز:

شكست شورا و شهردار به نفع اهواز نیست

شكست شورا و شهردار به نفع اهواز نیست

مسیرساز: اهواز- رئیس شورای شهر اهواز اظهار داشت: عده ای می خواهند روزنه امید را ببندند و نگذارند اتفاقات مثبتی در شهر شكل بگیرد اما باید گفت شكست شورا و شهردار به نفع اهواز نیست.



به گزارش مسیرساز به نقل از مهر، محمدجعفر فلسفی ظهر امروز در نشست خبری خود با اشاره به اینكه شوراها باید در جهت حل مشكلات مردم كوشیده و طرح و برنامه داشته باشند، اظهار نمود: عده ای می خواهند روزنه امید را ببندند و نگذارند اتفاقات مثبتی در شهر شكل بگیرد اما باید گفت شكست شورا و شهردا به نفع اهواز نیست.
با بیان اینكه گاهی نقدها جنبه اصلاحی ندارد اظهار داشت: زمانی كه به صورت موردی اختلاف پیش می آید، بعضی از رسانه ها در جهت تشدید آن گام برمی دارند و بعد از تشدید آن، از اختلافات سنگین انتقاد می كنند؛ بین انتقاد و التهاب فضا تفاوت وجود دارد؛ همه بدانند كه تخریب شهردار و شورای شهر، زیرسؤال بردن كلیت شورا بوده و به نفع مردم نیست.
وی اضافه كرد: مطرح كردن ایراداها نه تنها مشكلی ندارد بلكه سازنده هم هست اما در بعضی مواقع این انتقادها جنبه تخریبی و توهین پیدا می كند. گفته می گردد كه رئیس شورای شهر اعتقادی به كار شورایی ندارد درحالی كه اگر اینگونه بود شورا اجازه كار نمی داد. بعضی از این موارد مطرح شده هیچ پایه و اساسی ندارد.
فلسفی با اشاره به اینكه زیر سوال بردن یك نفر گاهی كل مجوعه شورای شهر را زیر سوال می برد، اظهار داشت: برخی ها تصمیم گرفتند تخریب كنند شورای شهر را كه اگر این گونه باشد كه آنها را به خداوند واگذار می نماییم.
تأكید بر نقد بدون تخریب
وی بیان كرد: برخی خبرنگاران هم این مساله را گفتند كه این تخریب ها كار یك جریان است. عده ای هم به علت نزدیكی زمان انتخابات هیات رئیسه دست به این اقدامات می زنند عضو هیأت رئیسه بودن هیچ سودی جز بار سنگین مسئولیت ندارد و تلاش می نماییم این وظیفه خطیر را به مقصود برساینم و اینگونه مسائل هیچ تاثیری روی ما ندارد.
فلسفی با اشاره به اینكه اگر رئیس شورا قوی باشد در واقع شورا قوی خواهد بود، اظهار نمود: در مورد تولید حاشیه امن برای منتقدان بزودی با همكاری روابط عمومی شورای شهر و خانه مطبوعات استان از رسانه ها دعوت می نماییم تا مطالب كار شده در این مدت مورد تحلیل قرار گیرند ومطالب انتقادی و تخریبی باید جدا شوند. هرجا كه مطلب انتقادی بود اگر حاشیه امنی برای رسانه تولید نشده بود با كسانی كه این حاشیه امن را برای رسانه برهم زده اند برخورد خواهد شد اما اگر مطالب جنبه تخریبی پیدا كرد، آیا باید انتظار تولید حاشیه امن داشت؟!
فلسفی تاكید كرد: نقد باید به گونه ای باشد كه فضا را ملتهب نكند. رویكرد همه اعم از اعضا شورا و رسانه ها باید توجه به این مورد باشد چون نقدی كه فضا را ملتهب كند زمینه ساز تولید حواشی خواهد شد و كمكی به شهر اهواز نخواهد كرد.
وی ادامه داد: اگر تمركز شهردار و شورای شهر به سمت مسائل حاشیه ای برود بطور قطع از حل مسائل كلی تر باز می میانیم. اگر در هر جلسه به صورت مثال چند نطق جنجالی داشته باشیم تمركز جلسه بهم می ریزد و فضا را ملتهب می كند. ماده ۱۹ ایین نامه داخلی شورای شهر تصریح كرده كه در هر جلسه حداكثر سه نفر از اعضا كه تا ۴۸ ساعت قبل شروع جلسه به صورت رسمی تقاضای نطق پیش از دستور داشته باشند و به مدت حداكثر ۱۰ دقیقه در حوزه شرح وظایف می توانند نطق كنند.آیا جای طرح برخی مسائل حاشیه ای در شورای شهر است. در شورا باید مسائل كاری مطرح شود و كمیسیون ها باید برنامه داشته باشند لایحه طرح بدهندد و از ظرفیت نخبگان استفاده كنند.
رئیس شواری شهر اهواز اظهار داشت: برخی مباحث هم كه نیاز به تحلیل دارند باید در فضای صمیمی تری مورد بررسی قرار گیرند؛ تاكید مقام معظم رهبری هم همین است. اگر حل هم نشد نیاز به جنجال ندارد؛ می گردد نقد كرد چون شرایط طوری نیست كه بخواهیم بار دیگر وارد فضاهای سیاسی شویم.
آغاز طرح تفكیك زباله از مبداء در مهرماه
وی در مورد اقدامات فرهنگی شورا اظهار داشت: در بحث تفكیك زباله در مبداء مقرر است از اول مهرماه این پروژه كلید بخورد كه این یك نمونه كار بزرگ فرهنگی است و با مشاركت مردم است.
فلسفی با اشاره به اینكه یكی از چالش های جدی ما بحث بازیافت زباله است، اضافه كرد: ۳۰ سال از دیگر كلانشهر ها عقب هستیم از این رو باید تهدید را به فرصت تبدیل نماییم.
رئیس شورای شهر اهواز در مورد محرومیت زدایی بیان كرد: مدلی طراحی شده كه كمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی، بسیج و موسسات خیریه پای كار بیایند و از ظرفیت آنها برای حل مشكلات استفاده گردد.
شورا به دنبال استقبال از حاشیه سازی نیست
فلسفی با اشاره به اینكه از حاشیه سازی ها استقبال نمی نماییم، اظهار داشت: باید گذر كنیم؛ فضای همدلی باید بر كلیت كار شورا حاكم باشد. بیشتر نیت اعضای شورای شهر این نیست كه از حواشی استقبال كنند اما این امر رخ داد.
رئیس شورای شهر اهواز اظهار داشت: در چند ماه اول با انبوهی از كار های عقب مانده مواجه بودیم و خیلی از لوایح به كارهای مردم، طرح هایی كه باید بررسی می شد و بودجه هایی كه باید تصویب می شد.
وی ادامه داد: ساماندهی حقوق عقب افتاده هم از چالش ها مهم است؛ پیمانكار به هر دلیلی نیرو اخراج می كند و بعد این مساله بوجود می آید كه ما امكان دخالت داریم یا خیر.
وی بیان كرد: یكی از رویكرد های شورای پنجم استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی است به صورت نمونه در بحث دریافت حق آلانیدگی با استفاده از استانداری و نمایندگان هم ورود كردیم.
فلسفی با اشاره به اینكه مشكلات سد راه شهردار و شورای شهر باید برداشته شود، اظهار داشت: حضور كمسیون عمران مجلس شورای اسلامی در اهواز بسیار تأثیرگذار بود. تصویب سه درصد و دو درصد بودجه نفت برای خوزستان به علت اینكه معتقد بودند منابع مالی مربوط به كل كشور است، به تصویب نرسید. حضور كمسیون عمران مجلس شورای اسلامی در اهواز و بازدید از مناطق مختلف شهر سبب تغییر دیدگاه این نمایندگان شد.
وی ادامه داد: دو درصد بودجه نفت برای ۱۰ استان نفت خیز به تصویب رسید كه سهم استان خوزستان از رقم در نظر گرفته شده شاید ۴۰ درصد باشد و شهرداری هیچ سهمی از سهم استان ندارد. با رایزنی های آقای كتانباف قرار شد سهمی برای اهواز در نظر گرفته شود تا شاهد هزینه كرد آن در مناطق محروم باشیم.
رئیس شورای شهر اهواز در مورد تقویت ناوگان عمومی شهر اهواز اظهار داشت: ۵۰ دستگاه برای ناوگان اتوبوسرانی خریداری شده است اما باید آنها را به بخش خصوصی واگذار كرد. هر اتوبوس حدود ۶۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و باید بازگشت سرمایه طوری باشد كه سرمایه گذار رغبت كند و به همین جهت هنوز تعلل می كنند.
اجرای رویكرد تغییر در پیمانكاران
وی در مورد پیمانكاران شهرداری اهواز اظهار نمود: چند پیمانكار طی سال های گذشته مناطق شهرداری اهواز را بین خود تقسیم كرده اند و منشاء بعضی از مشكلات شهرداری و شورای شهر ریشه در این مورد دارد. تصمیم شورای شهر و شهردایی اهواز تولید تغییر در مورد پیمانكاران بود.
فلسفی با اشاره به اینكه این تغییر حكم جراحی را پیدا كرد، اظهار داشت: ضمن اینكه تولید این تغییر بهبود شرایط را به دنبال داشت، بدون تردید با عوارضی هم مواجه بود. در یكی از مناطق شهرداری اهواز وقتی قصد تولید تغییر داشتیم با واكنش تند یكی از پیمانكاران مواجه شدیم.علی رغم مشكلات موجود بدون تردید رویكرد شورا و شهرداری اهواز، تغییر در رویه پیمانكاران خواهد بود.
وی ادامه داد: ۵ هزار مخزن زباله در مناطق شهر اهواز باید تعویض شوند كه به این منظور مناقصه ساخت این تعداد مخزن زباله برای جانمایی در مناطق مختلف شهر برگزار گردید اما تغییر ناگهانی قیمت دلار، سفارش ساخت این مخزن ها را دچار مشكل كرد. تا كنون تنها ۵۰۰ مخزن جدید از پیمانكار تحویل گرفته شده است.
مدیران بعنوان بازوان توانمند به شهردار كمك كنند
رئیس شورای شهر اهواز در مورد عملكرد مدیران شهرداری و انتصابات اظهار داشت: قبول داریم كه برخی مدیران شهرداری وظایف خویش را به خوبی انجام نمی دهند؛ به جهت اینكه بتوانیم این مورد را مدیریت نماییم، باید عملكرد مدیران را مورد ارزیابی قرار دهیم. یكی از وظایف كمیسیون جدید تحقیق و بازرسی پرداختن به این مورد است و رسانه ها می توانند ارتباط خویش را با این كمیسیون بیشتر كنند.
وی ادامه داد: لزوم دارد شهردار اهواز هرجا احساس كرد مدیری به درستی كار انجام نمی دهد و یا شورا در ازیابی های خود به این نتیجه رسید، تصمیم قاطعی در مورد این مدیران اتخاذ كند. سرنوشت تصمیم های ما در شورا به عملكرد مدیران شهرداری گره می خورد. مدیران شهرداری همه باید بعنوان بازوان توانمند به شهردار كمك كنند.
فلسفی خاطرنشان كرد: اعضای شورای شهر اهواز هركدام دارای ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی هستند كه وقتی در كنار یكدیگر قرار می گیرند، بدون تردید تمامی طرح ها و برنامه های مورد هدف، اجرایی خواهند شد.
شورا حق دخالت در عزل و نصب ها را ندارد
وی اظهار نمود: در بحث انتصابات شهرداری باید طبق ماده ۸۲ قانون شوراها عمل كرد و طبق این قانون هیچ عضوی از شورای شهر حق ندارد در عزل و نصب كاركنان ادارات، شهرداری ها و یا شركت های وابسته به آن ها دخالت داشته باشد.
فلسفی اظهار داشت: شورای شهر می تواند دو رویكرد داشته باشد. وقتی شهردار با اختیار تام انتخاب می گردد باید از جانب شورا در مورد عزل و نصب ها و رعایت شاخص های مورد نظر در این زمینه نظارتی صورت گیرد.
وی بیان كرد: در رویكرد دوم با عنایت به لزوم رعایت تعامل بین شورا و شهرداری، در مورد عزل و نصب ها شهردار نیاز به مشورت دارد. این مشورت تنها با شورای شهر صورت نمی گیرد اما تصمیم نهایی از جانب شهردار اتخاذ می گردد.
رئیس شورای شهر اهواز اظهار نمود: اشكالی وارده به گذشته، دخالت مستقیم در عزل و نصب های شهرداری بود. دخالت و تحمیل از جانب شورای شهر اصلا شایسته و پذیرفتنی نیست و توجه نكردن به نقطه نظرات اعضا شورای شهر از جانب شهردار هم انسجام را از بین خواهد برد.
وی ادامه داد: شرایط آرمانی و ایده آل این است كه با تفویض اختیار به شهردار در مورد عزل و نصب ها، شورا تنها به وظیفه ذاتی خود یعنی نظارت عمل كند اما تصمیم گرفته شد با دادن مشورت و تعامل به نقطه همكاری و هم افزایی برسیم كه امیدواریم در این خصوص اجماعی صورت پذیرد.
هزینه های جاری در شهر اهواز بالاست
فلسفی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: شهردار اهواز معتقد می باشد هزینه های جاری شهر بسیار بالا است. بودجه مصوب سال ۹۶ حدود یك هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان است و این رقم در سال ۹۵ حدود یك هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود اما سال قبل تنها حدود ۸۵۰ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۵ هم تنها ۶۴۰ میلیارد تومان از بودجه محقق شده است.
وی اضافه كرد: سهم بودجه جاری باید ۶۰ درصد و سهم بودجه عمرانی باید ۴۰ درصد باشد اما در شهری مثل اصفهان بودجه عمرانی بر بودجه جاری غلبه كرده است. در اهواز با عنایت به بودجه مصوب و محقق شده باید گفت بودجه جاری ثابت می ماند اما بودجه عمرانی كمتر می گردد. این امر سبب می گردد كه تحولی در شهر صورت نپذیرد.
رئیس شورای شهر اهواز بیان كرد: اگر امسال موفق به تحقق یك هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بودجه شهرداری اهواز با استفاده از گرفتن تسهیلات، حق آلایندگی شویم؛ انجام اقدامات اصولی خواهد شد و پروژه های عمرانی اجرایی می شوند اما اگر این بودجه محقق نشود، پروژه های عمرانی با تأخیر در ساخت مواجه خواهند شد.
فلسفی اظهار نمود: در شرایطی كه بودجه مصوب به درستی محقق نشود، وضعیت همین گونه خواهد بود و در این شرایط فرقی ندارد كه چه كسی شهردار است. خوشبختانه شهردار اهواز در حال حركت به سمت تقویت منابع مالی برای تحقق بودجه سال جاری است و در این زمینه بدون شك همراهی شورای شهر تأثیرگذار خواهد بود.

1397/03/25
14:12:09
5.0 / 5
4547
تگهای خبر: تخریب , تولید , ساخت , شهردار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی