مسیرساز
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تاكید كرد

همه حقوق ها در رابطه با حقوق ساخت است

همه حقوق ها در رابطه با حقوق ساخت است

به گزارش مسیرساز عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینكه امروزه به جای اینكه حقوق دانان و دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی مسائل حقوقی را مطرح كنند؛ مهندسان با كفایت كشور و مهندسان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی مسائل حقوقی را مطرح می كنند و به ثمر می رسانند، اظهار داشت: تمام حقوق ها در رابطه با حقوق ساخت است.


به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، دكتر مهراب داراب پور در اولین كنفرانس ملی حقوق ساخت كه امروز در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با تاكید بر اینكه اگر می خواهیم استفاده صحیحی از حقوق ساخت داشته باشیم، باید اهمیت این مورد را درك نماییم، اظهار نمود: در جامعه مهندسی بیشتر بحث مسائل عینی و عددی و ریاضی مطرح است، در حالیكه در جامعه حقوقی این روند وجود ندارد و یا لااقل هنوز به وجود نیامده است؛ چون كه مسائل انتزاعی مطرح است.
وی اضافه كرد: در جامعه مهندسی همیشه دو دو تا چهارتا است، اما در جامعه حقوقی به ندرت این اتفاق می افتد. همینطور مساله مكانی حقوق مهندسی محدود به كارگاه، خیابان و كارخانه نمی گردد، بلكه كل جامعه را دربرمی گیرد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی اضافه كرد: مسئولیت یا وجدانی است یا اخلاقی و یا قانونی كه به مسئولیت مدنی كه زیرشاخه ای از این ها است، مسئولیت فراقراردادی هم می گویند. مسائل فراقراردادی ۹۰ درصد مسائل حقوق اشخاص را مشخص می كند. پس در مراحل مختلفی كه بوجود می آید تمام مسائلی كه در حوزه حقوق مطرح می شود، آنقدر گسترده است كه به همه چیز وابسته است.
وی در ادامه با اشاره به اینكه كسی كه می خواهد قضاوت كند، باید چهار ركن اصلی را در مسائل حقوقی رعایت كند، اظهار داشت: كسی كه قضاوت می كند باید به كارفرمایان، پیمانكاران، دادگاه و وكلا و داوران و مشاوران توجه داشته باشد. همینطور دو گروه از افراد در كار مهندسان خیلی تأثیرگذار هستند كه شامل دین بازان دغل و رانت خواران با ژن خوب هستند.
داراب پور ضمن بیان تعریف حقوق ساخت، اظهار داشت: همه تعاریفی كه ما از حقوق ساخت می نماییم، ناقص است؛ چون كه حقوق، هر ثانیه در حال تغییر است، اما شاید بتوانیم عناصر مهمی را در تعریف حقوق ساخت بیاوریم. «حقوق ساخت سیستمی نظام مند و اجرایی، در قالب قوانین، معاهدات، عرف و دكترین داخلی و بین المللی است كه هدف اصلی آن ایجاد نظام، هماهنگی، زبان مشترك، انسجام رفتاری میان كلیه نقش آفرینان، صنعت ساخت و نهایتا احراز تكلیف ها و احقاق حق ها از منظر قانون حاكم و در جهت اهداف توسعه پایدار است».
وی در انتها اضافه كرد: مهم ترین نكته بحث مهندسی علم آن نیست، بلكه فهم آن است. اگر فردی درك صحیح حقوقی، فهم اقتصادی، علم دانشگاهی و تجربه فنی و اجرایی داشته باشد، كامل نیست؛ بلكه نیازمند «شعور تعامل» است.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، اولین كنفرانس ملی حقوق ساخت، از امروز، ۱۶ بهمن ماه جاری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شروع به كار كرده و تا فردا، ۱۷ بهمن ماه ادامه دارد.



1398/11/16
23:48:13
5.0 / 5
4393
تگهای خبر: ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی