مسیرساز
یك مقام مسئول خبر داد

ساخت و ساز در اطراف گسل های تهران ممنوع گردید

ساخت و ساز در اطراف گسل های تهران ممنوع گردید

به گزارش مسیرساز رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی از تصویب حریم گسل های تهران در شورایعالی شهرسازی و ممنوعیت ساخت و ساز در ۸۱ كیلومتر مربع از اراضی پایتخت اطلاع داد.



به گزارش مسیرساز به نقل از مهر، محمد شكرچی زاده امروز در نشست خبری سالروز زلزله طبس اظهار داشت: ۲۵ شهریور سالگرد زلزله طبس است كه نزدیك به ۱۸ هزار نفر در كشور جان خویش را از دست دادند. در ایران هر ۱۰ سال یك مرتبه زلزله ای با بزرگای ۷ ریشتر رخ می دهد كه همگی آنها خوشبختانه در شهرهای كوچك و زیر ۱۰۰ هزار نفر رخ داده است. اگر زلزله سال ۹۶ سرپل ذهاب كه ۶۰۰ كشته داشت در شهرهای بزرگ و یا كلان شهرها رخ می داد، خسارات آن صدها یا هزاران برابر زلزله استان كرمانشاه بود.
وی با اشاره به اینكه تأسیسات مهمی مانند بیمارستان ها در زلزله ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشند، اظهار داشت: متأسفانه زلزله استان كرمانشاه نشان داد كه بیمارستان های ما شامل نوساز و قدیمی ساز، تاب آوری مناسبی در مقابل زلزله ندارند. در كشور ما به مبحث تاب آوری بیمارستان ها پرداخته نشده است در حالیكه در ژاپن در سال ۲۰۱۹ اعلام گردید ۹۵ درصد بیمارستان های این كشور مقاوم هستند.
رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی اضافه كرد: در فرصتی كه در برجام پیش آمد توانستیم ۵۰۰ دستگاه شتاب نگار زلزله را از بهترین تولید كنندگان خارجی خریداری نماییم. تابحال ۱۰۰ دستگاه شتاب نگار در نقاط مختلف كشور نصب شده است كه وضعیت كشور را از نظر تكنونیك خاك، رصد می كند. در قانون برنامه ششم توسعه، دولت مكلف به خرید هزار دستگاه شتاب نگار دیگر شده است. این در شرایطی است كه ژاپن با وسعتی به مراتب وسعت ایران، ۱۰ برابر كشور ما دستگاه شتاب نگار دارد.
شكرچی زاده درباره پیوست ششم آیین نامه مقاوم سازی ساختمان ها در مقابل زلزله (آئین نامه ۲۸۰۰)، افزود: در این پیوست امكان مقاوم سازی نماها و دیوارها و دیگر بخش های غیر سازه ای ساختمان هم لحاظ شده است. در حالیكه تا قبل از این آیین نامه ۲۸۰۰ صرفا به مقاوم سازی بخش های سازه ای ساختمان به خصوص اسكلت می پرداخت و خوشبختانه بررسی های ما نشان داده است ۸۰ درصد اسكلت ساختمان های ساخته شده در سالهای اخیر، این آیین نامه را رعایت می كنند كه نمونه آن كاهش شدید تلفات در زلزله سرپل ذهاب به علت رعایت این آیین نامه بود.
رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی اظهار داشت: در بخش های غیر سازه ای، آیین نامه ای نداشتیم و دیدیم در زلزله استان كرمانشاه، ساختمان ها عمدتاً از بخش های غیر سازه ای مانند نما و دیواره ها، گرفتار صدمه شده اند.
به گفته این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰ امروز به ادارات كل راه و شهرسازی استان ها و سازمان های استانی نظام مهندسی ساختمان ابلاغ گردید.
وی با اشاره به اینكه برخی سازنده ها معتقدند رعایت این آیین نامه هزینه ساخت و ساز را زیاد می كند، تصریح كرد: برپایه برآوردهای ما رعایت پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰ تنها دو درصد هزینه ساخت و ساز را افزایش خواهد داد اما جلوی خسارات زیادی را در صورت وقوع زلزله خواهد گرفت. بعنوان مثال در زلزله خردادماه كالیفرنیا با بزرگای بالای ۷ ریشتر تنها یك نفر كشته و ۲۵ نفر كشته شدند.
شكرچی زاده درباره حریم گسل های زلزله در كلان شهرها خاطرنشان كرد: حریم گسل های ۵ كلان شهر همچون تهران تعیین و در شورایعالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید. حریم های مذكور به شهرداری تهران ابلاغ گردیده و ساخت و ساز در ۸۱ كیلومتر مربع از شهر تهران برای ساختمان های با اهمیت بالا مانند بیمارستان ها ممنوع می باشد.
رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی در مورد فرونشست، تصریح كرد: یك سوم دشت های ایران در معرض فرونشست با سرعت بالا قرار دارند كه دلیل آن بهره برداری بی رویه از آب های زیرزمینی است. این فرونشست ها در جاهایی از كشور كه ضخامت سنگ بستر یكسان نیست نمود بیشتری داشته و كل منطقه تحت فرونشست گرفتار شكستگی و ترك برداری زمین می شود. در تهران هم نقاطی از پایتخت مانند فرودگاه امام خمینی با فرونشست مواجهند كه به شهرداری تهران تذكرهای لازم داده شده است.

1398/06/26
15:19:50
5.0 / 5
4373
تگهای خبر: تولید , دستگاه , راه و شهرسازی , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی