مسیرساز
در نشست تخصصی درس هایی از سیل اخیر مطرح شد

احتمال وقوع سیل در شهر تهران، هدر رفت ۵۰ درصد آب سیلابی

احتمال وقوع سیل در شهر تهران، هدر رفت ۵۰ درصد آب سیلابی

مسیرساز: دبیر كارگروه مخاطرات زلزله با بیان این كه از ۹۲ میلیارد متر مكعب آبی كه همراه با بارش های اخیر وارد كشور شد، ۵۰ درصد آن به هدر رفت، اظهار داشت: در صورت ذخیره سازی این آب می توانستیم به مدت ۲ سال آب مورد نیاز كشورمان را تأمین نماییم، ولی رخدادهای اخیر نشان داد كه باید درباب سیل بازبینی هایی داشته باشیم.


به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، دكتر علی بیت اللهی امروز در نشست تخصصی "درس هایی از سیل اخیر" با اشاره به حادثه زلزله سرپل زهاب كرمانشاه و سیل های اخیر، اضافه كرد: خسارات برآورد شده از زلزله ۲۱ آبان ماه سال ۹۶ در سر پل ذهاب كرمانشاه ۵ هزار میلیارد تومان برآورد شد، در حالیكه خسارات ناشی از سیل های اخیر ۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی با تاكید بر اینكه همواره خسارات و هزینه های زیادی از مخاطرات را تحمل می نماییم، اظهار نمود: این در حالیست كه می توان با درایت و مدیریت های مناسب ریسك های ناشی از مخاطرات را كاهش دهیم.
بیت اللهی به بارش های استان مازندران در ایام ۲۸ و ۲۹ اسفند ماه سال قبل اشاره نمود و یاد آور شد: از ۲۵ اسفند ماه سال قبل نسبت به وقوع سیلاب هشدارهایی داده شد و سپس بارندگی ها شاهد بروز سیلاب ها و رخنمون های ناشی از آن شدیم.
دبیر كار روه مخاطرات زلزله بارش هایی از اسفند ماه در كشور را بی سابقه خواند و تصریح كرد: میزان بارش ها ۱۲۲ برابر مقدار میانگین آن در مقطع ۵۰ ساله خود بوده است.
وی همین طور افزود: بر اثر این بارش ها میزان دبی رودخانه كشكان كه ۲ هزار و ۴۰۰ میلیون متر مكعب در حالت عادی بوده، سپس این بارش ها دبی آن به ۵ هزار متر مكعب در ثانیه رسید.
رئیس بخش زلزله مركز تحقیقات مسكن میزان دبی رودخانه كرخه در زمان بارندگی ها را ۲۰ هزار متر مكعب و دبی آب گرگان رود را از ۱۲۰ متر مكعب به ۸۰۰ متر مكعب ذكر كرد و افزود: این بارندگی ها جنبه های مثبتی داشته كه از آن جمله می توان به پرآب شدن تالاب های خشك چون هامون و جازموریان و همین طور افزایش آب دریاچه ارومیه اشاره نمود.
بیت اللهی در عین حال اشاره كرد: در بارش های اخیر ۹۲ میلیارد متر مكعب آب وارد كشور شد كه از این میزان ۵۰ میلیارد متر مكعب از دست ما خارج شد.
وی به مخاطرات ناشی از فرونشست ها و خشكسالی های مستمر در كشور اشاره نمود و اضافه كرد: با رخداد خشكسالی های متمادی در كشور آرزو داشتیم كه چنین حجم آبی به كشور وارد شود، ولی در بارندگی های اخیر حجم بسیار زیادی از آب را از دست دادیم.
بیت اللهی با تاكید بر اینكه در صورتیكه آب های وارد شده در كشور ذخیره سازی می شد، برای دو سال كشور كافی بود، اظهار نمود: در مقابل اراضی كشاورزی و راه های كشور بر اثر روان آب ها لطمه های زیادی دیدند، به شكلی كه ۱۴ هزار كیلومتر از جاده های كشور لطمه دیدند و ۷۲۵ پل باز تخریب شدند.
وی با اشاره به اینكه شاهد كشته شدن ۷۶ نفر در این سیل اخیر بودیم، اضافه كرد: در این سیل تعداد كشته شدگان مرد بیشتر از كشته شدگان زن بود كه این امر بر خلاف مخاطرات زلزله است؛ چونكه در زلزله بزرگ كرمانشاه بیشتر افراد كشته شده در بین زنان بودند.
بیت اللهی به میزان خسارت های وارد شده ناشی از سیل اشاره نمود و اظهار داشت: بررسی های ما نشان داده است كه تخریب های ناشی از سیل به مراتب بیشتر از خسارت ناشی از زلزله است كه نمونه های آنرا می توان در میزان تخریب اراضی كشاورزی و از بین رفتن پول ها و ساختمان ها در مناطق سیل زده مشاهده كرد.
به گفته وی، در استان گلستان ۱۷ هزار واحد مسكونی لطمه دیدند و در مازندران ۴۰۰ منطقه گرفتار رانش شدند.
بیت اللهی در ادامه به سیل شیراز اشاره نمود و یاد آور شد: ۲۱ نفر كشته شدند كه این تعداد نشان داده است كه باید ضوابط شهرسازی را مورد ارزیابی قرار دهیم. چونكه لطمه های وارد شده به شهر شیراز قابل تعمیم به سایر شهرهایی كه در معرض سیلاب قرار دارند، است.
به گفته وی، در سیل شیراز آب راهه طبیعی مسدود شده بود و لوله ها را جایگزین آن كرده بودند كه این لوله در زمان شدت بارش توان لازم برای انتقال آب را نداشت كه در نهایت با جاری شدن سیل علاوه بر كشته شدن انسان ها ۴۰۰ خودرو لطمه دیدند.
بیت اللهی همین طور درباب احتمال وقوع سیل در شهر تهران آگهی داد و اظهار داشت: در شهر تهران تنگه های مشرف به شهر مسدود شده و بر اثر ساخت و سازها قطع شده اند كه این امر احتمال وقوع سیل در تهران را افزایش خواهد داد.
این محقق حوزه تحقیقات در نشست امروز تصریح كرد: این نشست با هدف هم افزایی و هفمكری میان اندیشمندان و كاهش ریسك و ایجاد كمیته كارشناسی برگزار شده است.
دبیر كارگروه ملی مخاطرات با تاكید بر اینكه خشكسالی های اخیر ما را بدعادت كرده است، افزود: این خشكسالی ها از یاد ما برده است كه خطر سیل همواره وجود دارد. بدین جهت لازم است تا همانطور كه آئین نامه ۲۸۰۰ برای مقاوم سازی سازه ها تدوین شده است، ضوابطی باز برای مقابله با سیلاب باید تدوین شود.




منبع:

1398/02/08
11:43:28
5.0 / 5
4267
تگهای خبر: تخریب , ساخت , مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی