مسیرساز
یك مقام مسئول اعلام كرد؛

درآمد ۵۰هزار میلیاردی استان تهران، زنگ خطر رشد جمعیت به صدا درآمد

درآمد ۵۰هزار میلیاردی استان تهران، زنگ خطر رشد جمعیت به صدا درآمد

مسیرساز: رییس سازمان مدیریت استان تهران با اشاره به درآمد ۵۰ هزار میلیاردی استان تهران، اظهار داشت: سند آمایش استان تهران در حال نهایی شدن است.



به گزارش مسیرساز به نقل از مهر، بامداد امروز نشست تبیین اسناد توسعه استان تهران با حضور محمد حسین مقیمی استاندار تهران، نعمت اله تركی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و همینطور فرمانداران، بخشداران، شهرداران، دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و شهرستان های استان تهران برگزار گردید.
در ابتدای این نشست، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران مهمترین چالش ها و برنامه های توسعه ای استان منطبق بر سند آمایش و اسناد توسعه استان و شهرستان های تابعه را شرح داد.
تركی اظهار داشت: در ۶ ماهه دوم سال جاری همه سازمان ها و دستگاه های نظارتی بر اساس سند توسعه حركت می كنند و ارزشیابی دستگاه های اجرایی هم بر اساس اجرای این سند انجام می گردد. در سال ۱۴۰۰ حتی اگر ۸۰ درصد سند را اجرایی نماییم كار بزرگی انجام داده ایم.
وی اضافه كرد: این سند در سه مجلد برای ۱۶ شهرستان تهران در امور تولیدی، زیربنایی، اجتماعی و فرهنگی آماده شده است.
وی با اشاره به اسناد توسعه ای پیش و بعد از انقلاب اسلامی، توضیحات خویش را با این پرسش آغاز كرد كه چرا طی ۴۰ سال نتوانسته ایم برنامه ها را اجرایی و مشكلات را حل نماییم ؟
تركی اظهار داشت: برنامه های قبل از انقلاب مسئله محور بود، بعد از انقلاب برنامه ها حول محور دفاع مقدس و جنگ تحمیلی تهیه و بعد از اتمام جنگ هم برای بازسازی ویرانه ها برنامه ریزی شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در ادامه به تلاش شبانه روزی استاندار تهران و همگامی وی با اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران در سفر به ۱۶ شهرستان اشاره نمود و توضیح داد: این سفرها با برنامه ششم توسعه و تدوین اسناد توسعه ای هر شهرستان همزمان شد. بعد از آن در سازمان مدیریت و برنامه ریزی با حضور فرماندار و معاونین و كارشناسان به صورت شبانه روزی سند توسعه هر شهرستان را بررسی و تدوین كرده و ترسیم سیمای كلی استان و توسعه را از شهرستان ها آغاز كردیم.
تركی با اشاره به اینكه استان تهران ۱۷ درصد جمعیت كشور را شامل می شود، اضافه كرد: استان و شهر تهران رتبه اول و شهرستان های استان تهران رتبه های ۸ تا ۱۴ جمعیت در كشور را دارند كه این مهم هم تهدید و هم فرصت است. از سال ۳۵ تا ۹۵ تراكم جمعیت استان تهران به هزار نفر رسیده در حالیكه میانگین كشوری ۴۹ نفر است.
وی تركی با اشاره به اینكه زنگ خطر افزایش جمعیت در استان تهران به صدا در آمده است، بیان كرد: تراكم جمعیتی در بهارستان نزدیك به ۱۰ هزار نفر است و دلیل آن این است هر جا زمین و ساختمان بود جمعیت را مستقر كردیم. هم اكنون بیشتر جمعیت در نیمكره غربی استان مستقر شده كه طبیعی است تمام خدمات به این سمت برود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، با اشاره به اینكه روند تقسیمات سیاسی نیازمند اصلاح است، اظهار داشت: استقرار جمعیت یعنی استقرار زیرساخت، خدمات و افزایش آن به معنای تشكیل یك استان دیگر است، چه اشكالی دارد جمعیت یك روستا ۱۰ هزار نفر باشد و ما خدمات را به آنجا ببریم و از تولید یك استان دیگر جلوگیری نماییم. روند تغییر كاربری نظام سكونتگاهی هم به دنبال روند تغییر شهرنشینی و روستا نشینی بوجود آمده است.
تركی، تداخل و تمركز نظام تصمیم گیری ملی، استانی و محلی، تعارض و ابهام در مدیریت حریم شهرها، فقدان نظام مدیریت یكپارچه شهر تهران را همچون چالش های استان عنوان نمود و اظهار داشت: قبل از این برنامه توسعه ای نداشتیم و نمی دانستیم به صورت دقیق مشكل كجاست اما هم اكنون هم عارضه یابی كردیم و با سه نگاه، توجه به گذشته، حال و نگاه به آینده برنامه تدوین كرده و بر مبنای آن حركت می نماییم.
وی در ادامه به درآمد ۵۰ هزار میلیاردی استان و سهم قابل توجه در تولید كشور اشاره نمود و اظهار داشت: ضریب بازگشت درآمدهای استان بسیار مهم می باشد و باید به آن بها داده شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در ادامه به سیمای اجتماعی، فرهنگی و تولیدی استان در سند توسعه برنامه ششم اشاره نمود و اضافه كرد: سرانه تخت بیمارستانی به ازای هر ده هزار نفر در استان تهران ۷ و در كشور ۱۹ تخت است كه این مهم در دستوركار دولت قرار گرفت و امروز در همه شهرستان ها استان دارای بیمارستان هستند.
تركی اظهار داشت: در سند توسعه استان تهران محرومیت ها و پیشران های توسعه ای هر شهرستان را به تفكیك و با عنایت به تخصص آن ها تشریح كرده ایم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، همینطور به نهایی شدن سند آمایش استان تهران اشاره نمود و اظهار داشت: این سند با جهت گیری كاهش عدم تقارن و معرفی بهترین مزیت ها برای رشد و جهش اقتصادی در ۸ فصل تدوین شد كه سناریوهای امتداد وضع موجود، ساماندهی و مداخله جدی (تمركز زدایی) و اصلاحات ساختاری نظام مدیریتی در آن دیده شده است.

1397/07/27
22:41:06
5.0 / 5
4567
تگهای خبر: بازسازی , تولید , خدمات , زیرساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی