در حاشیه بازدید رئیس جمهور از شهرك صنعتی قرچك عنوان شد
مشکلات صنعت نساجی و درخواست حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی
به گزارش مسیرساز، از تهران در حاشیه سفر رئیس جمهور به شهرستان قرچک و بازدید از دو واحد تولیدی در شهرک صنعتی قرچک و بررسی مسایل و مشکلات آنها، مدیر یک شرکت بزرگ تولید پارچه رومبلی و پرده، ضمن بیان مشکلات صنعت نساجی، خواهان اقدامات جدی دولت برای پشتیبانی از تولید داخلی شد.
علی همتی، مدیر این شرکت بزرگ تولید پارچه رومبلی و پرده، ضمن اشاره به تأثیرات منفی ارز نیمایی بر صنعت نساجی، اظهار داشت: امسال ۸۵۰ میلیون دلار ارز نیمایی برای پارچه های رومبلی و سایر محصولات نساجی که در داخل کشور تولید می شود، اختصاص داده شد. این مساله سبب ایجاد رانت و ترغیب تاجران به واردات شد. در نتیجه، توان تولیدکنندگان داخلی کاهش پیدا کرد و خیلی از شرکت ها به حالت نیمه تعطیل درآمدند.
همتی اضافه کرد: شرکتی که امروز توسط رئیس جمهور بازدید شد، پیشتر ماهانه ۳ میلیون مترمربع پارچه تولید می کرد، اما این میزان طی ۷ تا ۸ ماه گذشته به ۳۰۰ هزار مترمربع کاسته شده است. علیرغم این کاهش شدید تولید، هیچ یک از نیروهای خط تولید تعدیل نشدند و بیمه، حقوق و مزایای کارکنان به صورت کامل پرداخت گردید.
وی تاکید کرد: به جای پشتیبانی از کالای خارجی، باید تولید داخلی مورد حمایت قرار گیرد. ما در داخل کشور توان تولید محصولات با کیفیت و قیمت مناسب را داریم، ازاین رو باید تلاش نماییم تا کشور را از وابستگی در حوزه هایی که توانمند هستیم، بی نیاز نماییم.
مدیر این واحد تولیدی خاطرنشان کرد: در تولید داخلی، نظارت و شفافیت کافی وجود دارد، اما در مورد پارچه های وارداتی به علت عدم شفافیت در هزینه های گمرکی و تشخیص کالا، مشکلاتی بوجود آمده است. همچنین، واگذاری فروشگاه ها به تولیدکنندگان داخلی و حذف دلالان می تواند باعث کاهش هزینه های پوشاک شود.
همتی ضمن اشاره به ممنوعیت واردات پوشاک در سال ۱۳۹۶، اظهار داشت: این تصمیم باعث شد برندهای داخلی در بازار رشد کنند و تولیدکنندگان پوشاک از سطح کارگاهی به صنعتی یا نیمه صنعتی ارتقا یابند. این تجربه نشان داده است که توان تولید کشور در صنعت نساجی و پوشاک بسیار بالاست و در صورت حمایت دولت، میتوان شاهد پیشرفت قابل ملاحظه ای در این عرصه بود.
همتی در انتها ضمن تاکید بر اهمیت حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی، اظهار نمود: ما از ریاست محترم جمهور درخواست داریم که با کنترل واردات بی رویه و پشتیبانی از تولید داخلی، زمینه اشتغال زایی برای جوانان کشور را بالا برند. اگر این حمایت ها صورت گیرد، ایران در صنعت نساجی هم می تواند مانند حوزه دفاعی، حرفی برای گفتن در سطح بین المللی داشته باشد.
منبع: مسیرساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب