اقبال شاكری در گفت وگو با مسیرساز مطرح كرد
قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، انقلابی ترین قانون مجلس یازدهم است
به گزارش مسیرساز، اقبال شاکری نماینده سابق مجلس و کارشناس اقتصادی با اشاره به مزایای اقتصادی قانون اجبار اظهار داشت: قانون الزم به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، از انقلابی ترین قانون های مجلس یازدهم است و سبب ساماندهی اسناد در کشور می شود. دولت باید محکم پای این قانون بایستد، چون به نفع همه مردم است، مالکیت ها و معاملات شفاف و از ضرر به مردم جلوگیری می شود.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، دستگاه قضایی هم اکنون با دعاوی مختلفی روبه روست که ناشی از دعاوی ملکی است، تا جایی که آمار نشان می دهد؛ نیمی از پرونده های قضایی بواسطه اسناد عادی به وجود آمده که برای قوه قضائیه ویرانگر است و مردم را متضرر می کند.
قانون الزام چگونه توسعه حقوقی و اقتصادی کشور را رقم می زند؟
اقبال شاکری نماینده سابق مجلس و کارشناس اقتصادی در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: «به واسطه اسناد عادی، جعل، فرار مالیاتی و کلاهبرداری های فراوانی صورت می گرفت؛ یعنی یک ملک یا یک ساختمان به چند نفر فروخته می شد. بدون این که صاحبان آنها باخبر باشند. بدین سبب ضررهای زیادی به مردم وارد می شد و تمام این موارد خروجی اش به دستگاه قضایی می رفت.»
بدین جهت قانونگذار با تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، راهی برای پایان دادن به این جرایم ساخته است. اقبال شاکری معتقد می باشد که اهتمام به این قانون به سود همه مردم و حاکمیت است چونکه هم از ضرر و زیان مردم و قوه قضائیه جلوگیری می کند و هم سبب توسعه حقوقی و اقتصادی کشور می شود.
قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، انقلابی ترین قانون مجلس یازدهم است
اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم درباب ضرورت تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، از انقلابی ترین قانون های مجلس یازدهم است. مدت زیادی برای تصویب آن طول کشید. در دوره های قبل هم مطرح شده بود، ولی دیگر مجلس یازدهم همت کرد، این قانون را با کش وقوس های زیادی به تصویب رساند. این قانون می خواهد بگوید؛ اموال غیر منقول یعنی املاک و مستغلات اگر معامله شوند، باید بصورت رسمی در دفاتر ثبت شوند. آن چه تا به امروز اتفاق می افتاد، بر طبق قانون مدنی و قوانین شرعی بود؛ یعنی توافق نامه بین دو نفر که همه ما از آن به عنوان قولنامه اسم می بریم، سبب خرید وفروش می شد و قابل قبول هم بود. این مسئله موجب شد، اتفاقات و مشکلات زیادی رخ بدهد؛ اولا مردم ضرر کنند، چون خیلی از این اسناد غیررسمی، جعل می شدند، فرار مالیاتی و کلاهبرداری صورت می گرفت؛ یعنی یک ملک یا یک ساختمان به چند نفر فروخته می شد. بدون این که صاحبان آنها باخبر باشند. بدین سبب ضررهای زیادی به مردم وارد می شد و تمام این موارد خروجی اش به دستگاه قضایی می رفت.
یک اتفاق بزرگ در ساماندهی رهن و اجاره
شاکری قانون الزام به ثبت معاملات را اتفاقی مبارک برای ساماندهی کشور دانست و اظهار داشت: ما در سامانه املاک و اسکان، در مورد اینکه، مالکیت برای چه کسی است گرفتار مشکلات عدیده ای هستیم. حدود ۱۵سال است که سامانه املاک و اسکان تفویض شده و در حال اجرا می باشد، اما هنوز این مساله حل نشده است. وقتی اسناد بطور رسمی ثبت شوند؛ این جرائم از بین می رود. مالکیت ها شفاف می شود که برای چه کسی است. بدین سبب مسئولیت های مالک آن ملک یا ساختمان معلوم می شود. یعنی اگر قرار است؛ عوارض، مالیات و نقل وانتقالات را بپردازد؛ همه این ها معلوم می شود، مربوط به کیست، چون ثبت شده است. اگر کسی بخواهد کلاهبرداری کند؛ یعنی این ملک را به فرد دیگری بفروشد، بمحض این که ثبت گردد، هشدار می دهد، که این مورد قبلا فروخته شده یا به نام شخص دیگری است. به نظر من یک اتفاق خیلی بزرگ در ارتباط با قانون ساماندهی رهن و اجاره مسکن می باشد که آخر مجلس یازدهم تصویب گردید. از اتفاقات بسیار خوبی که موجب ساماندهی کشور ما می شود.
پنهان کاری در مالکیت اموال، یک ایراد فرهنگی است
وی درباب مخالفت برخی افراد با شفاف سازی مالکیت اموال، اشاره کرد: ما یک مشکل فرهنگی داریم. افراد داشته های خودرا پنهان می کنند، این ایراد ماست. اما بعد از تصویب این قانون، با یک استعلام از دستگاه های رسمی، سابقه تملک افراد را پیدا می نماییم و دیگر پنهان کاری در این جا امکان ندارد. این مدت فرصتی که قانونگذار برای ارائه اسناد غیررسمی داده است، مشخص می کند که یک ملک چند عدد سند دارد و تمام این موارد را حل می شود و تثبیت مالکیت اتفاق می افتد. در حال حاضر، دعواهای زیادی مطرح است؛ بطورمثال ملکی را وزارت راه و شهرسازی تملک کرده است بعدا معلوم می شود تعداد زیادی از مردم روی این ملک ۳۰سال، ۴۰سال، ۵۰ سال، ۶۰سال کار می کنند. با تصویب این قانون تکلیف همه این ها و کاربری املاک و زمینهای کشور در این قضیه روشن می شود؛ چه کاربری دارد؟ منابع طبیعی است؟ بایر است؟ یا....
قانون الزام را به مردم اطلاع رسانی کنید و محکم پای آن بایستید
اقبال شاکری در پایان، اطلاع رسانی درباب قانون الزام به ثبت معاملات را برای مردم ضروری دانست و پیشنهاد داد: امیدواریم قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول در دولت فعلی به خوبی اجرا شود و محکم پای این قانون بایستد، چون به سود همه این مردم است. و همه ملت از آن سود خواهند برد. در طول این مدت که به مردم فرصت ثبت اسناد را دادند، باید دائم اطلاع رسانی کنند. من کمتر می بینم در صداوسیما به این مسئله مهم پرداخته شود. امیدواریم دولت ومجلس و بخصوص وزارت خانه مثل وزارت راه و شهرسازی و قوه قضاییه، این قانون را به خوبی برای مردم تشریح کنند. که مردم بدانند باید چکار کنند. در زمان های پربیننده در رسانه های مکتوب و مجازی این کار باید به مردم اطلاع رسانی شود.
منبع: masirsaz.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب