مسیرساز
در بازرسی از واحدهای استان تهران مشخص شد:

رعایت نکات ایمنی در ۹۷ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی

رعایت نکات ایمنی در ۹۷ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی

مسیرساز: گزارش عملکرد 6 ماهه بازرسان کار و ایمنی استان تهران حاکی از آنست که از شروع سال تا حالا بالاتر از 14 هزار و 700 مورد بازرسی از واحدها انجام گرفته و بالاتر از 97 درصد از واحدهای بازرسی شده نکات ایمنی را رعایت کرده ند.



به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، امروزه همزمان با افزایش وقوع حوادث شغلی، بیماریهای ناشی از کار نیز بالا رفته و این مساله به یک نگرانی بین المللی تبدیل گشته است. برآورد سازمان بین المللی کار حاکی از آنست که روزانه نزدیک به ۶۰۰۰ نفر در اثر حوادث و بیماریهای شغلی در جهان فوت می کنند و عده بسیاری گرفتار آسیبهای جدی می شوند.

در ۶ ماهه نخست امسال ۱۴ هزار و ۷۵۲ فقره بازرسی از کارگاه های تولیدی و صنعتی فعال در استان تهران انجام شده که از این تعداد ۷۴۸ فقره بازرسی مربوط به حوادث رخ داده در کارگاه ها بوده است.

بر اساس استانداردهای جهانی به ازای هر ۱۰ هزار نفر وجود یک بازرس کار لازم است اما در کشور ما به ازای هر ۱۵ هزار نفر یک بازرس کار وجود دارد. ایجاد محیطی ایمن در کار از وظایف اصلی کارفرمایان در کارخانه ها، سازمان ها و واحدهای تولیدی و صنعتی است و عدم رعایت اصول ایمنی توسط نیروهای کار می تواند موجب بروز حوادث و لطمه های شغلی شود.

در حال حاضر بحث پیش گیری از حوادث کار و پیروی از بخشنامه های قانونی همچون اهداف بازرسان کار بشمار می رود و نقش بازرسان کار در لزوم توجه به اجرای قوانین کار در محیط های کارگری و پیش گیری از وقوع حوادث حیاتی و لازم است.

آنطور که محمد آذرپناه ـ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران اعلام نموده در ۶ ماهه نخست امسال ۱۴ هزار و ۷۵۲ فقره بازرسی از کارگاه ها و واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در استان تهران انجام شده که از این تعداد ۹۳۴۵ فقره بازرسی به صورت ادواری، ۴۶۵۹ فقره بازرسی موردی و ۷۴۸ فقره بازرسی مربوط به حوادث و اتفاقات رخ داده در کارگاه ها بوده است.

به گفته وی در بازرسی های انجام شده تعداد ۱۰ هزار و ۷۸۸ ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان صادر شده و بالاتر از ۹۷ درصد از واحدهای بازرسی شده نکات ایمنی را رعایت کرده اند.



از نگاه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، ایمنی و سلامت کارگران از اولویت های مهم است؛به همین منظور تاکید دارد که بازرسی های هدفمند به شناسایی نقاط ضعف و قوت سیستم های ایمنی و بهبود شرایط ایمنی کارگران و ارتقای راندمان و کاهش هزینه های ناشی از حوادث کمک می نماید.

بازرسی های هدفمند و مداوم به شناسایی نقاط ضعف و قوت سیستم های ایمنی، بهبود شرایط ایمنی کارگران و ارتقای راندمان و کاهش هزینه های ناشی از حوادث کمک می نماید.

از نگاه کارشناسان و فعالان کارگری حضور و مشارکت مردم در حوزه کار و تولید و بهره گیری از ظرفیت های مردمی در واگذاری وظایف حوزه ایمنی کار و ایفای نقش نظارتی توسط ادارت کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها در بالا بردن سطح ایمنی و کاهش حوادث ناشی از کار اثرگذار می باشد.

در دولت سیزدهم، اقدامات موثری درباب بازمهندسی حوزه ایمنی و سلامت شغلی مبتنی بر تحول ساختاری در سطح کلان ملی در عرصه ایمنی و بهداشت کار شکل گرفت. همین طور با همکاری مجلس، تصویب مقاوله نامه شماره ۸۱ سازمان بین المللی کار و مقاوله نامه شماره ۱۵۵ با موضوع "ایمنی و بهداشت شغلی" به عنوان محورهای راهبردی کلان ارتقای ایمنی و سلامت کار در سطح ملی محقق شد.

طبق آخرین آمارها بالاتر از ۸۴۰ بازرس کار در سطح کشور وجود دارد که مسایل و موضوعات مربوط به حوزه روابط کار، وضعیت کارگران در محیط کار، نمونه قراردادهای ثبت شده، رعایت ایمنی در کارگاه و حوادث کار را بررسی می کنند و به عنوان ناظر و ضابط قضایی فعال می باشند.

به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، بی شک بازرسی های هدفمند و مداوم به شناسایی نقاط ضعف و قوت سیستم های ایمنی، بهبود شرایط ایمنی کارگران و ارتقای راندمان و کاهش هزینه های ناشی از حوادث کمک می نماید. مطابق ماده ۸۵ قانون کار بمنظور صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل هایی که بوسیله شورای عالی حفاظت فنی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت جلوگیری از بیماریهای حرفه ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار تدوین می شود برای کلیه کارگاه ها، کارگران، کارفرمایان و کارآموزان الزامی است.




منبع:

1403/07/13
11:33:15
5.0 / 5
232
تگهای خبر: استاندارد , تولید , ساخت , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی