مقصد جدید برای سفر
به گزارش مسیرساز، همزمان با برقراری پرواز مستقیم بین ایران و قفقاز شمالی، یک هیأت گردشگری از این منطقه با هدف گسترش روابط دوسویه گردشگری، هفته آینده به ایران سفر می کند.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، سفر هیأت گردشگری قفقاز شمالی به ایران در ادامه سفر هیأت گردشگری ایران به منطقه قفقاز شمالی در مهرماه سال ۱۴۰۲ به انجام می رسد.
این هیأت به دعوت بخش خصوصی گردشگری ایران از اول مردادماه وارد کشور خواهند شد و مقرر است به مدت هشت روز از شهر های تهران، کاشان، اصفهان، شیراز و جزیره قشم دیدن کنند.
قفقاز شمالی جزئی از فدراسیون روسیه است و در همسایگی گرجستان، آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته و از یکسری ایالت خودمختار همچون داغستان، چچن، اینگوشتیا تشکیل شده است. این منطقه زمانی بخشی از قلمرو هخامنشی ها، مقدونی ها، سلوکی ها، اشکانی و ساسانی بوده است. از حدود یک ماه پیش پرواز مستقیمی بین تهران و گروزنی (مرکز جمهوری چچن) برقرار شده است. مدیر اجرایی موسسه «قفقاز آر اف» بارها تاکید کرده بود که برای توسعه گردشگری بین دو کشور نیاز است پرواز مستقیم از تهران به شهر گروزنی برقرار شود.
اسماء شجاعی باغینی، عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و مدیر آژانس گردشگری که مجری سفر هیأت گردشگری قفقاز شمالی به ایران است، در گفتگو با ایسنا در رابطه با وضعیت رفت و آمد گردشگری بین ایران و این منطقه و اهمیت برقراری این ارتباط، توضیح داد: ایران از روسیه توریست دارد، اما از قفقاز شمالی توریست به ایران نمی آمد. در مسافرت آشناسازی هیأت گردشگری ایران به این منطقه، علاقه طرف مقابل برای برقراری رابطه گردشگری نشان داده شد. این فرصت خوبی است که روی این بازار نوظهور کار نماییم. مردم داغستان که ریشه خویش را از ایران می بینند برای دیدن ایران علاقه زیادی نشان میدهد و این تمایل در دیگر مناطق قفقاز شمالی هم وجود دارد و ایران مقصدی جدید برای مردم قفقاز شمالی خواهد بود.
شجاعی که مهرماه سال قبل همراه هیأت گردشگری ایران برای آشنایی با جاذبه ها و امکانات گردشگری قفقاز شمالی به این منطقه سفر کرده بود، در این زمینه اظهار داشت: گردشگری در روسیه وزارتخانه مجزا ندارد و زیر مجموعه وزارت صنعت و توسعه اقتصادی این کشور مدیریت می شود. در قفقاز موسسه ای با عنوان «قفقاز آر. اف» (فدراسیون روسیه) متولی گردشگریست و هر ایالت برای خود مسئول گردشگری مجزا دارد. میزبان انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و آژانس های ایرانی در مسافرت سال قبل همان موسسه بود که به انگیزه تبادل توریست بین ایران و قفقاز شمالی، جاذبه ها و امکانات گردشگری این کشور را معرفی نمود.
او اظهار داشت: فدراسیون روسیه مایل به جریان دوسویه گردشگریست. از سویی، باتوجه به تحریم روسیه بعد از جنگ اکراین و محدودیت های به وجود آمده برای سفرهای بین المللی از جانب کشورهای غربی، این کشور در تلاش است تا روابط جدیدی را بوجود آورد. دولت مرکزی فدراسیون روسیه هم از ایجاد روابط گردشگری قفقاز شمالی با ایران حمایت می کند. در گذشته «چچن» منطقه ای بسیار محدود بود، ولی حالا این تصمیم گرفته شده است درهای این منطقه به روی گردشگران بین المللی باز شود.
این عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در رابطه با محدودیت هایی که در گذشته برای سفر به مناطق قفقاز شمالی وجود داشت و اخباری در رابطه با ناامنی در بعضی مناطق آن، به تجربه ای که در مسافرت به قفقاز شمالی داشته است، اشاره نمود و اظهار داشت: بیشتر از ۸۵ درصد مردم قفقاز شمالی، مسلمان هستند. از طرفی، وجود شهر هخامنشی «دربند» در منطقه داغستان هم اشتراکات ما را بیشتر کرده و ظرفیتی برای ایجاد جریان گردشگری بین ایران و قفقاز شمالی است. امکانات گردشگری در این مناطق کامل و خوب است. مردم قفقاز شمالی برخلاف آن چه شنیده می شود، بسیار خونگرم هستند و ذائقه غذایی مشابهی با ایران دارند. ما از تمام این ظرفیت ها برای جذب گردشگران قفقاز شمالی به ایران می توانیم استفاده نمائیم.
مناطق قفقاز شمالی که جزئی از فدراسیون روسیه است
منبع: masirsaz.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب