مسیرساز

وعده های زیبای مسکنی

وعده های زیبای مسکنی

به گزارش مسیرساز، اهدای زمین رایگان، فروش متری مسکن، ساخت یک میلیون خانه، راه اندازی واحدهای استیجاری، واگذاری خانه 75 متری به زوج های جوان و استفاده از 2.5 میلیون مسکن خالی، شعارهای این روزهای نامزدها را تشکیل می دهد که برخی درحال اجراست، تعدادی بی نتیجه مانده، بعضی واقع بینانه است و برخی دیگر نسبتی با قوانین بالادستی ندارد.


به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، رئیس دولت چهاردهم در شرایطی تا چهار روز دیگر توسط مردم انتخاب می شود که یکی از با اهمیت ترین دغدغه های رای دهندگان برنامه های دولت آینده برای بخش مسکن و توانایی آن برای خانه دار کردن مردم است.
شش کاندیدای ریاست جمهوری در ایام گذشته با مقداری شدت و ضعف، طرح هایی برای ساماندهی بازار مسکن و خانه دار کردن مردم اعلام نموده اند. اما بنظر می رسد این برنامه ها بیش از آنکه با قوانین بالادستی همراستا باشد یا حتی مخاطبان را اقناع کند، تاریخ مصرف انتخاباتی دارد.

تکمیل ۵۶۰ هزار خانه توسط دولت سیزدهم
در امتداد قانون جهش تولید و تامین مسکن با هدف ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، اکنون طرح نهضت ملی مسکن توسط دولت سیزدهم در حال اجراست و آنطور که وزیر راه و شهرسازی اعلام نموده ۲ میلیون و ۶۵۳ هزار واحد به مرحله ساخت رسیده و ۵۶۰ هزار واحد تحویل متقاضیان شده است.
کاندیداهایی که خودرا ادامه دهنده راه دولت سیزدهم می دانند بصورت تلویحی همسویی خودرا با این برنامه اعلام نموده اند. جنس سخنان نامزدهای منتقد دولت نیز بیشتر سلبی بوده است.

انتقاد پزشکیان از دولت های قبلی
مسعود پزشکیان از اجرا نشدن طرح نهضت ملی مسکن و نبود زیرساخت در پروژه مسکن مهر انتقاد کرده اما فعلا برنامه ملموس و قابل توجهی برای حوزه مسکن ارائه نداده است.
او قبل از این درباره ی طرح نهضت ملی مسکن گفته بود «مگر نمی گفتند که یک میلیون مسکن می سازیم، چهار سال به اتمام رسید. اگر هشت سال دیگر هم بگذرد باز هم یک میلیون نمی شود؛ اگر در هست سال نیز یک میلیون مسکن بسازند من اسم خودم را عوض می کنم»!

جلیلی انحصار زمین را برمی دارد
سعید جلیلی نیز که سال ۱۴۰۰ گفته بود مردم را خانه دار می نماییم و سالی یک میلیون مسکن می سازیم در انتخابات ۱۴۰۳ بیان کرد: در کشور کمبود زمین نداریم؛ مشکل انحصار و تبعیض در زمین است. ۳۳۰ هزار هکتار می تواند برای ساخت مسکن قرار بگیرد.
جلیلی در حالی به ضرورت تامین ۳۳۰ هزار هکتار زمین اشاره کرده که آن چه تا کنون به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص یافته تنها ۴۵ هزار هکتار بوده است و دولت چهاردهم برای تامین ۳۳۰ هزار هکتار زمین قابل ساخت احتمالاً با چالش جدی مواجه می شود.
مصطفی پورمحمدی هم استفاده از ۲.۵ میلیون مسکن خالی در کشور را ضروری دانسته، به تامین زمین تاکید کرده و گفته است که باید مشکلات بافت فرسوده رفع گردد.
این در حالیست که در محدوده بافت های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده با جمعیتی حدود ۱۰ میلیون نفر وجود دارد که شامل ۱۶۷ هزار هکتار، ۶۰۰۰ محله و ۳۰۰ هزار کوچه می شود و دولت سیزدهم توانسته ۲۸۷ هزار واحد را در بافتهای فرسوده به مرحله نوسازی برساند.

زاکانی می خواهد گره مسکن را ظرف پنج سال باز کند
علیرضا زاکانی ـ شهردار تهران در شعارهای انتخاباتی خود گاهی برنامه هایش در شهرداری تهران را گوشزد می کند. البته یکی از اهداف شهرداری در زمان مسئولیت او همکاری با چین برای ساخت مسکن بود که تا کنون محقق نشده و دیگر خبری از آن شنیده نمی شود.
او بتازگی از مبایعه نامه ساخت ۲۷ هزار واحد مسکونی در تهران و فروش متری مسکن سخن گفته و قول داده طی پنج سال گره مسکن تهران را باز می کند. به اعتقاد زاکانی با دادن تشویق در بافت های فرسوده و لطمه دار، مردم خودشان به سازنده مسکن تبدیل می شوند.

قاضی زاده قیمت مسکن را می شکند؟
امیرحسین قاضی زاده هاشمی ـ رئیس بنیاد شهید هم که در سخنانش خودرا ادامه دهنده راه شهید رییسی می داند به وظیفه دولت برای ساخت یک میلیون مسکن تاکید کرده و گفته است دولت باید باور داشته باشد که تامین مسکن مردم جزو وظایفش است. او اعلام نموده می خواهد با تولید انبوه قیمت مسکن را بشکند.

قالیباف مسکن رایگان می دهد
همین طور محمدباقر قالیباف ـ رئیس مجلس به عنوان یکی دیگر از نامزدهای ریاست جمهوری دوره چهاردهم از ضرورت کاهش هزینه مسکن صحبت کرده و در طرحی پنج فوریتی وعده داده که یک قطعه زمین به عنوان مسکن رایگان به مردم و کسانی که مسکن ندارند واگذار می کند. او همین طور گفته است به زوج های جوان واحدهای ۷۵ متری و مسکن رایگان می دهد که تا سه سال اجاره ندهند.
همه این وعده ها در شرایطی مطرح شده که قانون جهش تولید و تامین مسکن، دولتها را مکلف به ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی کرده و در حقیقت دولت چهاردهم مکلف است از این قانون تبعیت کند؛ موضوعی که محمدرضا رضایی کوچی ـ رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز به آن اشاره کر و گفته است: غیر از قانون جهش تولید مسکن هیچ برنامه و وعده ای در عرصه مسکن اعتبار ندارد.
او هشدار داده که برخی وعده های کاندیداها ممکنست به کُند شدن پیشرفت جهش تولید مسکن بینجامد.

رشد ۱۹۹۲ درصدی قیمت مسکن در ۱۰ سال گذشته
وعده های مردم پسند نامزدها برای تامین مسکن مردم در شرایطی طی روزهای اخیر به گوش می رسد که به سبب رشدهای سنگین قیمت مسکن طی ۱۱ سال قبل وضعیت این بازار چندان مطلوب نمی باشد.
میانگین قیمت هر متر مسکن در تهران از حدود ۳.۹ میلیون تومان در سال ۱۳۹۳ به ۸۱.۶ میلیون تومان رسیده و در حقیقت ۱۹۹۲ درصد رشد داشته است. امید می رود رئیس جمهور آینده از توانایی ساماندهی بازار مسکن که رابطه مستقیم با معیشت خانوارها برخوردار باشد.




منبع:

1403/04/05
19:17:21
5.0 / 5
233
تگهای خبر: احداث , بازار , تولید , راه و شهرسازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی