مسیرساز
مطالبات اقتصادی از رئیس جمهور آینده،

با پول انبوه سازان می توان مردم را خانه دار کرد

با پول انبوه سازان می توان مردم را خانه دار کرد

به گزارش مسیرساز، یک کارشناس مسکن اظهار داشت: دولت چهاردهم برای ساماندهی بازار مسکن باید ساخت و ساز را افزایش دهد. برای رسیدن به این هدف زمین ارزان با شرط ساخت در اختیار انبوه سازان و سازندگان قرار دهد، انبوه سازان با منابع مالی خود طرح ها را تکمیل کنند و دولت از آنها تعهد بگیرد که خانه ها را به افراد بی خانه و واجد شرایط واگذار کنند.


حسن محتشم در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: دولت ها تقریباً در دو دهه گذشته هدف گذاری سالیانه یک میلیون واحد مسکونی را مدنظر داشتند. این برنامه در دولت سیزدهم نیز از سال ۱۴۰۰ تحت عنوان طرح نهضت ملی مسکن مدنظر قرار گرفت اما در مقام اجرا با چالش هایی مواجه گردید. وزارت راه و شهرسازی نتوانست زیرساخت های لازم را برای اجرای پروژه به وجود بیاورد. چند مرحله ثبت نام صورت گرفت و حدود شش میلیون نفر ثبت نام کردند و ۴.۵ میلیون نفر واجد شرایط شناخته شدند.
وی ادامه داد: پس از ثبت نام، پروژه هایی تعیین شد اما منابع کافی از جانب مردم و بانکها در اختیار طرح ها قرار نگرفت. درباب تامین آب و برق و هماهنگی با دستگاه های خدمات رسان نیز مشکلاتی وجود داشت. بدین سبب در بخشهایی پروژه ها گرفتار وقفه شد. با برخی پیمانکاران برای اجرای طرح ها تفاهم نامه امضا کردند اما قیمتی که تعیین کردند متناسب با رشد تورم نبود.
این کارشناس مسکن اشاره کرد: پروژه هایی که آغاز شد مقداری پیش رفت اما با روند افزایش تورم همخوانی نداشت و پیماکاران با این مشکل مواجه گشتند که حالا ما با این نرخها چه نماییم. در مواقعی نیز دولت و پیمانکاران به تفاهمی در نرخ تعدیل دست پیدا نکردند. نظام بانکی هم به صورتی از مصوبه مجلس عدول کرد و خودرا ملزم به پرداخت سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان برای بخش مسکن نمی دانست. پروژه هایی که آغاز شد مقداری پیش رفت اما با روند افزایش تورم همخوانی نداشت و پیماکاران با این مشکل مواجه گشتند که حالا ما با این نرخها چه نماییم. در مواقعی نیز دولت و پیمانکاران به تفاهمی در نرخ تعدیل دست پیدا نکردند. نظام بانکی هم به صورتی از مصوبه مجلس عدول کرد و خودرا ملزم به پرداخت سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان برای بخش مسکن نمی دانست.


محتشم با اشاره به مشکلات ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی اظهار داشت: طبیعتا تلاش هایی از طرف دولت برای تحقق ساخت یک میلیون خانه صورت گرفت و طی سه سال قبل در هر سال حدود ۴۰۰ هزار پروانه صادر شده که پیش از این هم بخش خصوصی تقریباً به همین میزان، یا مقداری کمتر مسکن تولید می کرد. بدین سبب نهضت ملی مسکن حدود ۱۰ درصد بر روی افزایش ساخت و ساز موثر بود. از جهت برنامه ریزی و ریل گذاری نیز اقداماتی صورت گرفت. دولت آینده باید چالش های این برنامه را بشناسد و در راستای رفع آن بکوشد.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به نوسانات بازار مسکن بیان کرد: قیمت مسکن در ماه های اخیر ثبات نسبی پیدا کرده اما بطور کلی نوسان افزایشی داشته است. گاهی می بینیم که مسئولان سیاست نرخ گذاری دستوری را درباب بازار مسکن در پیش گرفتند. بطورمثال در مقاطعی از درج قیمت در سایت ها جلوگیری کردند یا برای اجاره بها سقف مجاز در نظر گرفتند. از نظر من این اقدامات به صورتی نرخ گذاری دستوری است که دولت ها را از هدف اصلی خود یعنی تسهیل گری برای افزایش تولید مسکن دور می کند.

متقاضیان نمی توانند هر سه ماه ۴۰ میلیون تومان آورده بیاورند
وی درباره ی تامین زمین ارزان توسط دولت اظهار داشت: به نظر من مردمی که پولی برای ساخت ندارند زمین به دردشان نمی خورد. کسانی هم که ثبت نام کردند به آنها اعلام گردید هر سه ماه ۴۰ میلیون تومان واریز کنید. خیلی از این افراد چنین پولی نداشتند، بدین سبب امتیاز خودرا به دلالان فروختند و بعد فرم «ج» آنها قرمز شد. پس دیگر مسکن دولتی به آنها تعلق نمی گیرد. در حقیقت تقاضای واقعی مسکن بدون پاسخ ماند و سفته بازی و دلالی هم چنان پابرجا ماند.
محتشم اشاره کرد: راه حل آنست که دولت با مجموعه های حرفه ای انبوه ساز و سازنده تعامل دقیق و برنامه ریزی شده برقرار کند. این که دولت زمین واگذار کند خوب است اما باید آنرا به سازندگان واگذار کند و از آنها تعهد بگیرد ظرف مدت مشخصی واحدها را بسازد و به افراد بی خانه واجد شرایط واگذار کند. انبوه ساز با بهره گیری از تخصص و منابع مالی خود خانه ها را می سازد و تحویل می دهد. الان خیلی از طرح ها به مردم عادی واگذار شده و آنها پولی برای ساخت ندارند، پس پروژه ها نیمه کاره رها شده است.
بدین سبب گزارش، وزارت راه و شهرسازی روز گذشته اعلام نمود که تا کنون دو میلیون و ۶۵۲ هزار واحد نهضت ملی مسکن به مرحله ساخت رسیده است. منابع جذب شده به این طرح نیز بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است. یکشنبه گذشته رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن اعلام نمود که پیشنهاد افزایش وام طرح نهضت ملی مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان را به شورای پول و اعتبار ارائه کرده ایم.




منبع:

1403/03/28
12:28:46
5.0 / 5
213
تگهای خبر: بازار , تولید , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
دوستان مسیرساز
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی