رشد 35 درصدی بازرسی از کارگاه های پرخطر در تهران
به گزارش مسیرساز، آمارها از آن حکایت می کند که طی ۳ گذشته بیشتر از ۱۷ هزار فقره بازرسی از کارگاه های پرخطر در استان تهران صورت گرفته که نسبت به سال قبل رشد ۳۵ درصدی داشته است.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، امروزه بحث جلوگیری از حوادث کار و پیروی از آئین نامه های قانونی همچون اهداف بازرسان کار به حساب می آید که نه تنها در کاهش هزینه های اضافی ناشی از حوادث موثر است، بلکه به علت منافع بلندمدت اجتماعی و اقتصادی نظیر حفظ نیروی کار و افزایش کیفیت تولید باعث ایجاد انگیزه در کارفرمایان می شود.
در سال قبل بیشتر از ۳۲ هزار فقره بازرسی کار در سطح استان تهران صورت گرفته و ۲۵ هزار ابلاغیه رفع نقص صادر و به کارفرمایان ارسال شده است.
بازرسان کار با نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانون کار و ضوابط حفاظت فنی و ایمنی در حفظ و صیانت از جان نیروهای کار، ارتقای کیفیت تولید و بهره وری و امنیت شغلی کارگران موثرند؛ ازاین رو هرچه نظارت بر کارگاه ها و محیط های کار کامل تر و به روزتر باشد باعث کاهش حوادث ناشی از کار خواهد شد.
طبق آخرین آمار ۸۴۰ بازرس کار در سطح کشور وجود دارد که مسایل و موضوعات در ارتباط با حوزه روابط کار، شرایط کارگران، نمونه قراردادهای ثبت شده، رعایت ایمنی و حوادث کار را بررسی می کنند و بعنوان ناظر و ضابط قضایی فعال می باشند.
بازرسان کار با حضور در واحدهای اقتصادی و تذکرات بموقع درمورد مکانهای ناایمن از وقوع حوادث ناشی از کار که می تواند تبعات بسیاری برای افراد، خانواده ها و جامعه داشته باشد، پیشگیری می کنند.
محمد آذر پناه ـ مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از آمار بازرسی در سطح استان تهران اطلاع داد و اظهار داشت: سال قبل ۳۲ هزار و ۷۶۱ بازرسی کار در سطح استان تهران صورت گرفت که بیشتر از ۱۲۰۰ مورد آن فراتر از برنامه ابلاغی بوده و در این خصوص ۲۵ هزار ابلاغیه رفع نقص صادر و به کارفرمایان ارسال شده است.
وی ضمن اشاره به کاهش محسوس حوادث ناشی از کار در سطح استان تهران اظهار داشت: پارسال ۱۷ هزار و ۶۵۴ مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر صورت گرفته است که نسبت به سال پیش از رشد ۳۵ درصدی برخوردار بوده است.
تاکید مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران اینست که با عنایت به رویکرد حوزه نظارت، باهمکاری قوه قضاییه کارشناسان نظارت تعاون هم مشابه بازرسان کار بعنوان ضابطین قضایی تعیین و در بحث ارجاع پرونده تعاونی ها به دادگاه از جایگاه حاکمیتی برخوردار شوند.
تشکیل اداره کل بازرسی کار در جهت حفظ و صیانت از نیروی کار و طبق ماده ۹۶ قانون کار پیشبینی شده که وظیفه نظارت عالیه بر کلیه کارگاه های مشمول قانون کار را انجام می دهد.
طبق قانون کار با پیگیری بازرسان کار، ادارات کار و دادستان ها از فعالیت کارگاه های غیر ایمن جلوگیری می شود و درصورتیکه در واحدی موارد ایمنی رعایت نشود، بازرسان با همکاری دادستان های محل برای حفظ و صیانت از نیروی کار مبادرت به تعطیلی واحد تولیدی می کنند.
در طول ۲ سال قبل ۱۵۵ هزار و ۱۴ فقره بازرسی از کارگاه های پرخطر صورت گرفته و ۱۱۳ درصد برنامه تحولی بازرسی کار در سال ۱۴۰۲ محقق شده است.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، طبق اعلام اداره کل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نرخ صدمه های شغلی ۹.۵ درصد و نرخ حوادث منجر به فوت ۷.۵ درصد کاهش داشته و بیشتر از ۱۵۵ هزار فقره بازرسی از کارگاه های پرخطر در دولت سیزدهم انجام گرفته است.
منبع: مسیرساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب