مسیرساز

رونمایی نقشه راه پیش گیری از لطمه های اجتماعی شهرداری اصفهان

رونمایی نقشه راه پیش گیری از لطمه های اجتماعی شهرداری اصفهان

مسیرساز: در حاشیه هفتمین نشست نخبگانی از سلسله نشست های تفکر پیشگیرانه با موضوع توانمندسازی محلات کم برخوردار، نقشه راه پیش گیری از لطمه های اجتماعی شهرداری اصفهان رونمایی گردید.



به گزارش مسیرساز به نقل از مهر، نقشه راه پیش گیری از لطمه های اجتماعی شهرداری اصفهان ظهر دوشنبه در حاشیه هفتمین نشست نخبگانی از سلسله نشست های تفکر پیشگیرانه با موضوع توانمندسازی محلات کم برخوردار با حضور معاون سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، مدیران شهری و شماری از کنشگران مدنی و اجتماعی اصفهان رونمایی گردید.
در نقشه راه پیش گیری از لطمه های اجتماعی شهرداری اصفهان ۵۱ استراتژی برای کنشگران این حوزه در راستای ارتقا فعالیت ها در حوزه کاهش لطمه ها معرفی شده است.
روی ارتقای فکری ساکنان مناطق کم برخوردار کار شود
در ابتدای این جلسه دو ساعته، امیر قمرانی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان با اعلان اینکه اکنون یکی از پرکاربردترین نظریه ها در بستر اجرا در عرصه توانمندی روانشناختی در دنیا نظریه ذهنیت پروفسور دوییک است، گفت: دوییک در این نظریه می گوید در کنار کارهای کالبدی شهری و ایجاد کسب و کارهای کوچک و کارآفرینی اجتماعی باید روی ذهنیت افراد محلات کم برخوردار نیز کار شود.
وی با اگر این گذاره را در محله کم برخوردار مطرح نماییم خیلی ها باور نمی کنند که می توان در محلات کم برخوردار زندگی کرد و موفق شد، افزود: دوییک با بررسی های فراوان به یک جمع بندی فراتحلیلی رسیده است که ۹۰ درصد ساکنان مناطق محروم ذهنیت ثابت دارند و این مشکلی روانشناسی است.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان با اشاره به این که دوییک در نظریه خو ذهنیت ثابت و در مقابل آن ذهنیت رشد یابنده را ترسیم کرده است، اشاره کرد: در ذهنیت ثابت که در میان افراد مناطق کم برخوردار وجود دارد ترس از شکست بیشتر است، ذهنیت بچه های مناطق کم برخوردار این است که موفقیت با تلاش ارتباط ندارد بلکه با داشتن پول و والدین دارای مقام و جایگاه اجتماعی ارتباط دارد اما در مقابل نیز افرادی که ذهنیت رشد یابنده دارند شکست را مقدمه پیروزی می دانند.

قمرانی با اشاره به این که نظریه دوییک هم اینک در شهرداری ها و فرمانداری های کشورهایی چون آمریکا و فرانسه و آفریقا برای مناطق کم برخوردار در حال اجرا می باشد، اشاره کرد: ۶۸ درصد پیش بینی کننده های طلاق و اعتیاد تاب آوری خانوادگی - فردی دارند و در فرهنگسراهای ما در مناطق کم برخوردار لازم است روی مدلهای منطقی ارتقا عزت نفس، خود کنترلی و خویشتنداری افراد کار شود.
ریشه لطمه های اجتماعی در حکمرانی ناکارآمد شهری است
در ادامه محمد حیدری، پژوهشگر اجتماعی با پرداختن به این که چرا در اصفهان محله کم برخوردار شکل گرفت، گفت: متأسفانه درباره ی علل بوجود آمدن لطمه های اجتماعی بسیار سطحی نگاه می شود در صورتیکه در اصل در حکمرانی شهری در اصفهان گرفتار مشکل هستیم.
وی با اعلان اینکه رویکرد مشخص و جهان بینی در مدیریت شهری اصفهان وجود ندارد، اضافه کرد: یک دیدگاه اصلاحی فیزیکی از جنس ریاضی بر مدیریت شهری اصفهان حاکم شده است.
این پژوهشگر اجتماعی با اشاره به این که در مدیریت شهری اصفهان گرفتار تضاد گفتمانی هستیم، اظهار داشت: برخی تصمیم های مدیران شهری در دوره های مختلف هیچ نسبتی با تجربه های زیستی این شهر ندارد؛ همین طور سیاست گذاری شهری ناکارآمد است. شکلی از تفکر در اصفهان وجود دارد که مبتنی بر صنعت است و تفکر صنعت محور است که اصفهان را به این روز انداخته است و مهاجرانی هستند که بواسطه صنعت اصفهان وارد این شهر شدند.
حیدری با اعلان اینکه در سیاستگذاری اصفهان با اوتیسم سرزمینی مواجهیم، اضافه کرد: تفکری که فقط می خواهد بسازد و رویکرد آن تنها گسترش شهر و تولید شهرک های اقماری بوده در مدیریت شهری اصفهان حاکم است.
وی با تأکید بر این که یکی از مؤلفه های اصلی در ایجاد لطمه های اجتماعی حکمرانی ناکارآمد است، اشاره کرد: اگر لطمه های اجتماعی را به موضوعات عینی تقلیل دهیم مسئله حل نخواهد شد برای اینکه وقتی لطمه اجتماعی در محله کم برخوردار شکل می گیرد، سطحی ترین مسئله است در صورتیکه مقالات بسیاری سالانه چاپ می شود و چون درک جامعه شناسان ما به لایه سطحی معطوف شده، راهکار ها در رفع مسائل کارآمد نیست.
مناطق کم برخوردار باید دیده شوند
در ادامه این جلسه نیز محمدمهدی کریمی، مدیر منطقه چهارده شهرداری اصفهان گفت: امروز در دنیا مدل مدیریت شهری ناظر بر شهر فرهنگی است اما این که در عمل چقدر محقق شود، بحث دیگری است.
وی اضافه کرد: پیچیدگی هایی که در حاشیه های شهر اصفهان شاهد بودم در سایر مناطق محروم کشور ندیدیم اگربچه ای در منطقه ای محروم پابرهنه راه برود یعنی خاک اما اگر در محله حصه اصفهان پابرهنه راه می رود یعنی سرنگ شکسته، یعنی شیشه، و اچ آی وی. در خیابان عمان سامانی مردم در خیابان ۱۲ متری خانه های ۹ متری، ۱۵ متری زندگی می کنند اما ما نیز در مدیریت شهری جدید نگاه ویژه داریم نخستین میز محلات شهرداری اصفهان در محله حصه شمالی این شهر بود که همه فاکتورهای محرومیت را دارد.
وی با اعلان اینکه برای هویت و امنیت و حوزه فرهنگ حصه برنامه ریزی شده است، اشاره کرد: یکی از اشکالات حصه نداشتن هویت است؛ از اقوام و ملیت های مختلف در منطقه حصه زندگی می کنند از ترک، لر، بلوچ، افغانستانی، سوری، یمنی و ما با برخی افراد مواجه هستیم که اصلاً شناسنامه ندارد و تعدادشان زیاد است.
مدیر منطقه چهارده شهرداری اصفهان اشاره کرد: یکی از با اهمیت ترین مسائل در این منطقه این بود که یک کُت تشخص به تن حصه بپوشانیم و در این جهت در فضای ۲۵ هزار متر تمام ۶ محور این منطقه پلاستر و نور پردازی و پاتوق های شهری و مذهبی به وجود آمده تا ساکنان این منطقه احساس کنند دیده شدند.
وی با اعلان اینکه ۸۵۰۰ متر بازی کده برای ایجاد حرکت های فرهنگی در این منطقه به وجود آمده است، اظهار داشت: یکی از دغدغه ها و مطالبات همه مردم منطقه چهارده طی ۳۰ سال قبل بهسازی جاده ای بود که به اسم جاده مرگ معروف شده، جاده ای که در ۶ متر و دو طرفه که بدون علایم رانندگی و روشنایی بود و الان با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان در حصه جنوبی رفع خطر شده است.


منبع:

1402/06/21
20:26:01
5.0 / 5
362
تگهای خبر: تولید , شهردار , شهرداری , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی