مسیرساز

چرا داشتن دیپلماسی مهارت مهم است؟

چرا داشتن دیپلماسی مهارت مهم است؟

امروزه دیپلماسی مهارت مبنای توسعه خیلی از کارهای تجاری و اقتصادی و تعاملات بین المللی قرار گرفته و خیلی از کشورها در تمام بخشها خصوصاً اقتصاد از دپلماسی مهارت برای بسط مناسبات و تعاملات با یکدیگر استفاده می نمایند.



به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، دردنیای رقابتی امروز مهارت آموزی و آموزشهای فنی و حرفه ای از حالت یک بحث فقط درون مرزی و درون کشوری یا ملی خارج شده و مفهوم دیگری پیدا کرده است چونکه آموزشهای مهارتی در نگاه جهانی جایگاه و اهمیت ویژه ای یافته و به بستر مناسبی برای بسط تعاملات مؤثر بین المللی تبدیل گشته است. باتوجه به موقعیت ویژه کشورمان، بهره مندی از دپلماسی مهارت نقش به سزایی در رابطه با کشورهای منطقه و همسایه دارد.

در سند مهارت آموزی سازمان فنی و حرفه ای بعنوان متولی امر مهارت آموزی در کشور، تعریف «دیپلماسی مهارت»، دستیابی و رسیدن به اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی ایران بوسیله صدور مهارت و فناوری در بستری سیاسی عنوان شده است.

از منظر سیاستگذاری مهارتی کشور، دیپلماسی مهارت برنامه های پیش بینی شده بمنظور تقویت حضور کشور در عرصه های بین المللی است، ابزار اصلی نیز تدوین استانداردهای شغل و شایستگی در سطح بین المللی، مبادله نیروی انسانی ماهر و عضویت در سازمان های بین المللی است

سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در امتداد تحقق دیپلماسی مهارت اقداماتی را با هدف توسعه همکاریهای بین المللی با کشورها و سازمان های منطقه ای و بین المللی در زمینه مهارت طی ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ داشته است که همچون این اقدامات می توان به تدوین ۲۵ اولویت برای توسعه همکاریهای بین المللی، تسهیل پروسه ایجاد آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد در خارج از کشور و تهیه و ارسال بروشور انگلیسی معرفی سازمان به سفارتخانه های ایران در خارج اشاره نمود.

در همین راستا غلامحسین حسینی نیا معاون وزیر کار و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در گفت و گو با ایسنا، از ایجاد میز همکاریهای بین المللی برای ۴۵ کشور و ساماندهی ۲۹ سند همکاری بین المللی خبر می دهد.

او می گوید: بمنظور گسترش دیپلماسی مهارت و بهره مندی از ظرفیتهای پیش بینی شده در این بخش، پیش نویس برنامه همکاری مشترک با کشورهای تاجیکستان، نیجر و سوریه تهیه و ارسال شده و یادداشت تفاهم اولیه با کشورهای هند و روسیه در حوزه کارآفرینی و مشاغل نوین به امضا رسیده است.

به اعتقاد حسینی نیا، دیپلماسی مهارتی در امتداد توسعه همکاریهای بین المللی در دولت سیزدهم بطور ویژه ای در اولویت قرار گرفته است.

معاون وزیر کار، برگزاری دوره های آموزش مهارتی برای ۲۵۰۰ نفر از اتباع خارجی و پناهندگان با مشارکت مالی و موسسات بین المللی را از دیگر اقدامات عنوان کرده و می گوید: سازمان آموزش فنی و حرفه ای به این منظور، نشستهای مشترک با سازمان ها و موسسات خارجی همچون موسسه توسعه کارآفرینی هند، جهاد البناء لبنان و سازمان مسابقات فدراسیون روسیه برگزار کرده و ۸ پروژه در زمینه زیرساخت های آموزش های مهارتی به کمیسیون اروپا و صندوق جمعیت ملل متحد بمنظور استفاده از کمک های توسعه ای تهیه و ارسال کرده است.

در دیدار اخیری که میان رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای و وزیر توسعه مهارت و کارآفرینی کشور هند صورت گرفت، ضمن تشریح ظرفیت ها و پتانسیل های مهارتی و کارآفرینی کشور های ایران و هند در بخش های مختلف، راههای تقویت مراودات و همکاریهای دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و ایجاد آکادمی مهارت های آینده، تبادل کارشناس، مربی مهارتی و کارآفرینی، برگزاری کارگاه و سمینار مشترک در زمینه مهارت آموزی و کارآفرینی، برگزاری مسابقات مهارت دو جانبه و چند جانبه و تربیت مربیان مهارتی پیشنهاد شد.

به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، هم اکنون سازمان آموزش فنی و حرفه ای با چشم انداز حضور مؤثر در عرصه های بین المللی نوع جدیدی از تعاملات بین المللی را با بهره گیری از آموزش های فنی و حرفه ای تحت عنوان دیپلماسی مهارت رقم زده است.

به اعتقاد کارشناسان باتوجه به شرایط اقتصادی و وضع تحریم هایی که از خارج به کشورمان تحمیل شده، یکی از بهترین فضاها و حوزه هایی که می توان در آن سرمایه گذاری کرد و سریع تر به نتیجه رسید، حوزه آموزشهای مهارتی و فنی و حرفه ای است.




1401/01/18
12:21:27
5.0 / 5
625
تگهای خبر: ابزار , اتباع , استاندارد , زیرساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی