گلایه متقاضیان از مشكلات دریافت كمك ودیعه مسكن
بودجه نداریم وام اجاره نمی دهیم
مسیرساز: با وجود آنکه هنوز مهلت پرداخت وام ودیعه مسکن به انتها نرسیده، بانک ها به بهانه نداشتن بودجه از پرداخت این نوع تسهیلات خودداری می کنند. برخی متقاضیان می گویند که بانک مرکزی در این بین حامی بانک ها شده و در پاسخ به این که وام اجاره مصوبه دولت می باشد و وزارت راه و شهرسازی گفته باید پرداخت گردد جواب می دهد «وزارت راه و شهرسازی برای خودش گفته است!»
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، تسهیلات کمک ودیعه مسکن که بعد از اپیدمی کووید۱۹ و باتوجه به رشد سنگین نرخهای اجاره در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ توسط ستاد ملی کرونا مصوب شده در بسیاری موارد با سنگ اندازی بانک ها به بهانه های مختلف همراه شد. این تسهیلات در تهران ۷۰ میلیون تومان، سایر کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر ۴۰ میلیون و دیگر شهرها ۲۵ میلیون تومان تعیین شد. متقاضیان باید متاهل یا سرپرست خانوار و اجاره نامه آنها باید دارای کد رهگیری باشد.
در دو سال اخیر و از همان ابتدای تصویب تسهیلات کمک ودیعه مسکن، بسیاری بانک ها از پرداخت این نوع وام خودداری می کردند و این رویه بنا بر اعلام برخی متقاضیان کماکان ادامه دارد. این در حالیست که همیشه مسئولان وزارت راه و شهرسازی و نمایندگان مجلس می گویند بانک ها موظفند تا آخرین روز مهلت پرداخت تسهیلات نسبت به پرداخت آن به مشتریان اقدام نمایند.
امسال ثبت نام برای پراخت کمک ودیعه مسکن در سامانه tem.mrud.ir تحت نظر وزارت راه و شهرسازی از ۲۶ خرداد شروع شد و بعد از تمدید تا اختتام آذرماه به پایان رسید. مهلت پرداخت تسهیلات نیز تا اختتام بهمن ۱۴۰۰ تمدید گردید. تا اواسط مهرماه یک میلیون و ۳۶۰ هزار نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام کردند اما تا اوایل دی ماه حدود ۵۷۰ هزار نفر توسط سامانه مذکور به شبکه بانکی معرفی گشتند. آنچه عملا تا کنون پرداخت شده ۲۲۰ هزار فقره بوده است. بطور کلی در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ هزار نفر موفق به دریافت این تسهیلات شده اند.
در دو سال قبل شروط خارج از قانون توسط بانکها شامل مواردی همچون ضامن رسمی باید ۱۰ سال سابقه داشته باشد و حداقل ۵ سال از زمان رسیدن به دوران بازنشستگی او باقی مانده باشد، بی نظمی، کندی پرداخت و سنگ اندازی پیش پای مستاجران، مشکلاتی است که اجاره نشین ها در دریافت تسهیلات ودیعه مسکن با آن مواجه گشته اند.
یکی از متقاضیان دریافت وام اجاره در تماس با ایسنا اظهار داشت: پس از گذراندن مراحل ثبت نام در سایت وزارت راه و شهرسازی و طی مراحل، یکی از شعبه های بانک گردشگری را بعنوان شعبه مدنظر خودرا انتخاب کردم. طبق روال کار به شعبه رفتم اما رئیس شعبه گفت ما بودجه نداریم و وام نمی دهیم. گفتم وزارت راه و شهرسازی این تسهیلات را اعلام نموده است. رئیس شعبه بیان کرد وزارت راه و شهرسازی برا خودش گفته است.
وی ادامه داد: در ادامه با بانک مرکزی تماس گرفتیم که بانک مرکزی هم صحبت شعبه را تایید نمود و اظهار داشت: «شعبه درست گفته و وزارت مسکن از جانب خودش این وام را اعلام نموده است. ما بودجه وام نداریم»! با تو جه به پایان زمان دریافت تسهیلات تا اختتام بهمن ماه به سایت وزارت راه و شهرسازی رفتم و شکایت خودرا در قسمت ارتباط با وزیر در تاریخ ۲۶ دی ماه ثبت کردم که در آنجا نوشته بود بعد از ۱۵ روز جواب می دهند اما هنوز خبری از جواب نیست.
بدین سبب گزارش، سقف مبلغ این تسهیلات کمک ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۰ برای کلان شهر تهران ۷۰ میلیون تومان، سایر کلان شهرها ۴۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان تعیین می شود و بر این اساس، شرایط و مقررات مترتب بر این تسهیلات در سال ۱۳۹۹، امسال نیز به قوت خود باقی است. یکی از شرایط دریافت ودیعه مسکن این است که متقاضیان دریافت این تسهیلات باید متاهل یا سرپرست خانوار باشند. نرخ سود این وام ۱۳ درصد و مدت بازپرداخت آن برای تهرانی ها پنج ساله و برای سایر شهرها سه ساله است.
منبع: masirsaz.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب